Et intervju med rivalen

TIM Cup-pokalen

Hva synes du om Lazio – Inter-kampen?

– For å sitere Thomas Høy i redaksjonen: “Det var en trist affære. Trist for Roma. Trist for fotballen. Men kanskje aller mest for ynkelige Lazio. Det var forventet at Lazio aldri kom til å være i nærheten av poeng, men det kunne vel knapt blitt gjort på en mindre subtil måte. Likevel er det verste ved dette at hele stadion samlet seg rundtbortelaget da de scoret, buet mot eget lag og gledet seg over at Inter toket nytt steg mot tittelen, men det er sikkert tilfredsstillende for Laziossupportere å føle at laget betyr noe, tatt i betraktning at de aldri har noe å spille for selv, selv ikke ved sesongstart. Jeg forventet aldri at Roma skulle få en håndsrekning her, men jeg hadde i det minste håpet på litt verdighet, eleganse og ryggrad. Det var aldri et tema på Stadio Olimpico i denne kampen.”

Hvordan vil kampen utarte seg?

– Det vil bli en intensiv og tøff kamp mellom to lag som vet det står mye på spill. Jeg antar Roma vil starte litt forsiktig for så å øke intensiteten. Mourinho er sugen på cupgull for å få styrke selvtilliten inn mot de siste kampene i Serie A og ikke minst Champions League-finalen. Motivasjonen hos Roma er høy som med en triumf vil ha totalt 10 Coppa Italia-titler. Det gir en sølvstjerne på draktene til høsten. I tillegg har rivaliseringen nådd nye dimensjoner den siste måneden, og nettopp det sørger for at denne Coppa Italia finalen blir mer spennende enn noengang!

Hvem vinner til slutt?

– Jeg blir vel nødt til å tippe at Roma stikker av med seieren. Jeg sier 2-1.

Hvem blir kampens store spiller?

– Jeg tipper det blir en midtbanespiller. David Pizarro.

Vil utfallet av denne kampen ha stor betydning for hvem som blir seriemestere?

– Det vil selvsagt være en stor skuffelse å tape finalen, men jeg tror det blir vanskeligere for Roma å takle et eventuelt finaletap enn Inter. Dette først og fremst fordi Inter allerede topper Serie A og vil ha noe å falle tilbake på. Jeg håper jo selvsagt at Inter taper og at dette ødelegger for lagmoralen foran hjemmekampen mot Chievo.

Hvem blir seriemestere?

– Jeg sa at Inter vant scudettoen etter de slo Juventus, og det står jeg for fortsatt. Jeg håper på en smell, men det ser vanskelig ut. For en Roma scudetto måtte man vinne de resterende kampene, og om man gjorde det ville man til slutt ha vunnet 10 kamper på rad. Det hørtes litt for godt til å være sant. Realistisk sett tar Inter dette, men et drømmescenario; Gianluca Curci og Aleandro Rosi stopper Inter i siste serierunde.

Bilde: inter.it