Erkerivalen triumferte i Milano

Curva Nord mot Juventus

Det begynte på verst tenkelige vis, da Fabio Quagliarella fikk akkurat litt for mye tid på 20 meter da bare få minutter var spilt. Leverandøren av spektakulære mål satte inn sin scoring nummer 100 i karrieren via Walter Samuel, og fikk med det sitt første mål mot Inter. Nok en gang startet altså Inter svakt, noe som begynner å bli en urovekkende trend under Andrea Stramaccioni. Spillet varmet da heller ikke frem mot pause, og Juventus så ut til å kontrollere kampen. En veik Ricky Alvarez som skapende kraft, og en sedvanlig pasningssvak Walter Gargano var de største nedturene før pause.

Mange kunne blitt byttet ut ved halvtid, men ingen protesterte på at Ricky måtte vike for en Fredy Guarin som tross sin jojo-form tross alt besitter mye kraft og driv i sine beste stunder. Men det var den yngste og mest skinnende midtbanejuvelen som tok tak da vi trengte det i begynnelsen av andre omgang. En sjelden Pirlo-feil ble snappet opp av Mateo Kovacic, som satte i gang et kvikt angrep som endte med at Rodrigo Palacio fikk fritt leide og satte ballen bak en irriterende feilfri Buffon. Et glimt av håp var det Inter trengte, og det var ikke umulig å tro på tre poeng.

Rodrigo Palacio

Gode tanker ble snart effektivt drept av småscorer nummer 2 i Juventus, Alessandro Matri. Da Andrea Ranocchia sto og ventet på at ballen skulle trille over linjen, dukket Matri opp som spisser skal bak sin midtstopper, kom først på ballen og satte inn 1–2. Et dødsstøt for Inter, som ikke klarte å reise seg fra tilbakeslaget.

Likevel burde Nerazzurri fått sjansen til å utligne, en felling på Antonio Cassano av det nærmeste vi kommer en Inter-nemesis, nemlig Giorgio Chiellini, fikk gå ustraffet av dommer Nicola Rizzoli. Det burde vært straffe, men oppsummert var Inter betydelig svakere enn et Juventus som spaserer inn til Scudetto nummer to. På mange måter markerte faktisk derbyet en positiv vending i forholdet mellom klubbene (til tross for Cambiassos sene røde kort), da Andrea Agnelli og Massimo Moratti så kampen fra samme tribuneseksjon og Antonio Conte både snakket godt om Inter og ledet Cambiasso trygt bort fra spillermobben i kjølvannet av taklingen. Mindre kontroverser enn tidligere, men rivaleriet lever likefullt i beste velgående.

Antonio Cassano

Den utsatte kampen mot Sampdoria er neste punkt på programmet for et lag i poengnød. Med Juan Jesus tilbake som defensiv bauta og bare Esteban Cambiasso som nytt fravær, kan det være håp om en fin stund på Luigi Ferraris mot et Samp i ingenmannsland. Onsdag klokken 18.30 er det altså mulighet for en viss oppreisning etter et svakt derby.

Kampfakta

Inter 1–2 Juventus (Pause: 0–1)

Målscorere: Quagliarella (3), Palacio (54), Matri (60)

Inter: 1 Handanovic; 23 Ranocchia (Cambiasso 66), 25 Samuel, 26 Chivu; 4 Zanetti, 21 Gargano (Rocchi 80), 10 Kovacic, 31 Pereira; 11 Alvarez (Guarin 46); 8 Palacio, 99 Cassano

Juventus: 1 Buffon, 3 Chiellini, 8 Marchisio, 15 Barzagli, 19 Bonucci, 20 Padoin, 21 Pirlo, 22 Asamoah (Peluso 64), 23 Vidal, 27 Quagliarella (Giovinco 82), 32 Matri (Pogba 74)

Dommer: Nicola Rizzoli

Gule kort: Gargano (16), Pereira (47), Ranocchia (63), Barzagli (68), Chiellini (89), Giovinco (90)

Rødt kort: Cambiasso (90+5)

Bilder: inter.it