Endelig seier

Feiring mot Livorno

Heldigvis viste spillerne, med Eto’o i spissen, at de i perioder kan levere på øverste hylle. Kampen var preget av mange småsjanser, og det var heldigvis bare Inter som klarte å få hull på bullen. For Inter-fansen var det nok ekstra gledelig å se Chivu tilbake i godt gammelt slag, i tillegg til at vi fikk se en Quaresma som lignet på spilleren vi så i Porto. Når Parma i tillegg slo Milan, økte vi forspranget til fire poeng ned til andreplassen. En rett og slett herlig kveld for alle Inter-elskere.

Første omgang begynte i et greit tempo, med småsjanser til hvert av lagene. Etter hvert dabbet spillet vårt litt av, og Livorno var nærmest det første målet. I denne perioden var nok mange inne på tanken om at dette skulle bli enda en gedigen nedtur. Men plutselig får Eto’o ballen helt alene på bakerste stolpe, og klinker ballen oppi vinkelen i det 36. minutt. Bare få minutter etterpå står samme mannen, denne gangen på første stolpen, og brasser inn et innlegg fra Pandev. En helt utrolig scoring, som ikke akkurat har vært hverdagskost på Guiseppe Meazza den siste tiden.

De siste 45. minuttene ble rett og slett en parademarsj for Milano-laget. Det ble en rolig start, og Inter var nok fornøyde med hvordan kampen hadde utartet seg. Etter 61. minutter spilte Motta Maicon nydelig igjennom, etter at brasilianeren hadde kommet på et av sine mange løp oppover høyrekanten. Maicon avsluttet som han vanligvis gjør, ved å banke ballen hardt til side for keeper, og Inter var dermed oppe i 3-0. Resten av kampen ble en rolig affære, der Livorno forsøkte med noen siste krampetrekninger å komme tilbake i kampen, men uten noe som helst hell.

Inter: 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 2 Cordoba, 23 Materazzi, 26 Chivu (25 Samuel 77); 4 Zanetti, 19 Cambiasso (17 Mariga 64), 8 Thiago Motta (11 Muntari 69); 7 Quaresma, 9 Eto’o, 27 Pandev.

Livorno: 25 Rubinho; 2 Perticone, 4 Rivas, 13 Knezevic (52 Diniz 64); 77 Raimondi, 2 Filippini (87 Vitale 46), 7 Pulzetti, 22 Prutsch, 46 Pieri; 19 Di Gennaro (10 Tavano 51); 9 Danilevicius.

Bilde: inter.it