En stjerne i emning?

188488-800

De siste sesongene har Inter gitt talentene mer og mer plass. 19 år gamle Mateo Kovacic har allerede imponert stort for Inter, og det er ikke mangel på talenter i klubben. En av de mest spennende heter Patrick Olsen. Dansken fra Tårnby i København ble hentet fra Brønby i sommervinduet 2012, med en overgangssum som meldes å være på rundt 260 000 euro pluss bonuser. Allerede ved signering var det åpenbart at dette var en gutt med ambisjoner.

Laget er på et helt annet nivå enn jeg er vant til, man må være klar når sjansen byr seg. Hurtigheten og teknikken er mye bedre enn i dansk Superliga. Jeg må trene 100 prosent hele tiden, men jeg er ikke redd.

Med sitt voldsomme driv og imponerende teknikk har han etter hvert fått mange kamper for aldersbestemte landslag. Etter U17-EM i 2011 figurerte han på UEFAs liste over de 11 mest talentfulle i mesterskapet. Dansken ble hyllet for sin teknikk og ro med ballen, og det var ingen tvil om det kunne være en stjerne i emning.

Selv om Patrick Olsen kun er 19 år, og knapt har spilt seniorfotball, er det ikke helt usannsynlig at han vil få en del spilletid på Inters midtbane denne sesongen. Mazzarris 3-5-2 krever mye av midtbanespillerne, og en mer eller mindre sliten Cambiasso kommer neppe til å spille samtlige minutter denne sesongen. Ifølge Olsens agent, Michael Bolvig, har Mazzarri fortalt at han er svært imponert over unggutten. Det er uansett en god stund igjen av mercatoen, og skulle Inter bestemme seg for å hente en ny sentral midtbanespiller, er sannsynligheten stor for at Olsen lånes ut.

Olsen har hittil i pre-season fått innhopp mot Chelsea, Valencia og Juventus, i tillegg til en rekke mindre lag. Kampene har gått i svært høyt tempo, men dansken har på ingen måte gjort seg bort. Da han i tillegg valgte å feire på denne måten etter mål i straffesparkkonkurransen mot Juventus, er ikke veien til Inter-supporternes hjerter lang.

Patrick Olsen er ikke redd for å stikke frem nesa, men i motsetning til visse andre danske kolleger, virker han ikke å ha noen brysomme primadonnanykker. Han elsker simpelthent å spille fotball, en kjærlighet han ikke er redd for å uttrykke på diverse sosiale medier. Olsen har en x-faktor vi ikke har vært bortskjemte med i Inter den siste tiden, og fremtiden ser alt annet enn mørk ut.

Inter har hittil ikke mottatt noen bud på spilleren, men Livorno og flere andre klubber i Serie A skal være interesserte i en låneavtale.

Bilder: inter.it