Drama på Olimpico

Zdravko Kuzmanovic

Det var tydelig at dette var to lag med klare kampplaner. Inter lå lavere, med fokus på å være sterke defensivt i midtbaneleddet, mens Roma var mer gjennombruddshissige. Det skulle lønne seg for hovedstadslaget. Etter 20. minutter ble Ljajic spilt fri på venstreflanken, og en svak markering av Ranocchia ga Gervinho fritt spillerom i midten. En enkel tap-in, og Roma var i ledelsen. Like etter kom Kuzmanovic til en ypperlig mulighet til å utligne, og sette sitt andre på to kamper, men en enorm redning av De Sanctis hindret serberen.

Roma var best utover i omgangen, men Inter holdt tritt med serietoeren. I det 33. minuttet var Gervinho frempå igjen, men scoringen ble korrekt avblåst for offside. Videre bølget det frem og tilbake, og Ranocchia gjorde flere gode gjenvinninger og blokkeringer som hindret Roma i å gå opp i ledelsen.

Etter pause kommer Roma ut med et smell, og Jose Holebas får løpe tilsynelatende fritt gjennom Inters firebacklinje. Et sterkt raid avsluttes med en kanon i lengste kryss, og Handanovic er sjanseløs. Inter sover, og stillingen er 2-1 etter 47 minutter. Roma får et lite overtak etter dette, men kun 10 minutter senere er Osvaldo frempå. Den tidligere Roma-spilleren skyter på mål, og en retningsforandring gjør at De Sanctis ikke har mulighet til å nå ballen. 2-2, til massiv pipekonsert fra hjemmefansen.

Dramaet på Olimpico fortsatte. Kun minutter senere sover Inters forsvar for utallige gang denne sesongen, og mye klabb og babb fører til at Pjanic plutselig får fyre fra 5 meter. Ballen går kontant i mål, til massive protester fra Mancini og Guarin, som mener Inter skulle hatt frispark i forkant av scoringen.

Roma styrte nå, og Inter klarte aldri å true hjemmelaget skikkelig. Inter var nærmere å slippe inn enn å score, og i det 90. minutt satte Miralem Pjanic inn 4-2, ved en frisparkperle av de sjeldne. Hjemmelaget var klart best over 90 minutter, og det er åpenbart at Inter og Mancini har et stykke å gå, spesielt på den defensive biten.

Bilde: inter.it