Dødt løp i derbyet

Curva Nord før Juventus-kampen

Det ble på forhånd snakket mye om Juventus sin angrepsstyrke, og at Mazzarri ville demme opp for denne ved å befolke midten og sette press på Juve-backene begge veier. Og vi fikk servert en førsteomgang der Inter lot Juventus ha mye ball, men uten å skape altfor mye mot et stort sett velorganisert forsvar. Én betydelig glipp fikk vi fra ellers strålende Hugo Campagnaro, da han lot Paul Pogba slippe inn bak forsvarslinjen, og kun en slurvete avslutning reddet Inter.

Ellers er det verdt å merke seg at Inters mest målfarlige spiller i første omgang igjen var Yuto Nagatomo, som vartet opp med en farlig volley og et litt mindre farlig langskudd. Nykommer Saphir Taïder viste også prov på selvtillit og skaperkraft ved flere anledninger, og satte også Buffon på prøve før pause. Det var likevel ingen sjansefest, og begge trenerne la opp til en noe forsiktig kampplan.

Curva Nord mot Juventus

Utover i andre omgang var det tid for å prøve litt nye ting, og akkurat en av disse nye innslagene i kampen gjorde utslaget for Inter sin del. Med et levende håp om Milito-gjensyn ble det to andre argentinere som stjal showet i stedet. Ricky Alvarez stjal ballen fra nonsjalante Juventus-spillere, og serverte Mauro Icardi som akkurat hadde kommet innpå. Ingen feil fra Icardi, og 1–0 til Inter kom egentlig ut av det blå. Dessverre varte det ikke lenge, for venstreback Kwadwo Asamoah kriget seg gjennom for å legge inn til Arturo Vidal, som satte den bak en utspilt Handanovic bare to minutter etter ledermålet. Det var Inters første baklengsmål for sesongen, og det kunne absolutt vært unngått med noe tøffere duellspill.

På stillingen 1–1 virket begge lagene igjen fornøyde med tingenes tilstand, et uavgjortresultat er ikke noen katastrofe for hverken Mazzarri eller Conte. I kampens siste minutter klarte Juventus å bryte seg gjennom Inters stort sett kompakte forsvarsmur, og Vidal fikk en kjempesjanse på hodet som hverken han eller returskytter Isla klarte å plassere godt nok. Stadio Giuseppe Meazza kunne puste lettet ut i det tilfellet, men det er også grunn til å være fornøyd med kampen sett fra Inters ståsted. Ett poeng er aldri noe å hoppe i taket over, men mot ligaens beste lag og tidlig i Mazzarri-perioden er det etter undertegnedes mening en god opplevelse å ta med seg. Så satser vi på å gjøre det samme som fjor i Torino, der 49-kampersrekken ble brutt av 3–1 til Inter.

Kampfakta

Inter 1–1 Juventus (Pause: 0–0)

Målscorere: Icardi (73′), Vidal (75′)

Inter: Handanovic; Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus; Jonathan, Guarin, Cambiasso, Taïder (Icardi 68′), Nagatomo; Alvarez (Kovacic 80′); Palacio

Juventus: Buffon; Chiellini, Barzagli, Bonucci; Asamoah, Pogba, Pirlo (Padoin 87′), Vidal, Lichsteiner (Isla 46′); Vucinic (Quagliarella 72′), Tevez

Dommer: Daniele Orsato, Schio

Gule kort: Campagnaro (15′), Lichtsteiner (17′), Vidal (61′), Ranocchia (62′)

Bilder: inter.it