Diego Milito vs. Antonio Di Natale

Diego Milito

Bak disse to følger Alberto Gilardino (Fiorentina), Giampaolo Pazzini (Sampdoria) og Alessandro Matri (Cagliari) med sine respektive 15, 14 og 13 scoringer. Av dette ser vi at kampen om toppscorertittelen i realiteten står mellom Antonio Di Natale og Diego Alberto Milito, men med Alberto Gilardino som en potensiell utfordrer.

Først og fremst kommer Militos effektivitet foran mål kommer definitivt til å være avgjørende. Han spiller på et lag som kommer til enormt mange sjanser i løpet av en kamp, men som sliter med å få nettkjenning.  At han for eksempel ikke scoret mot Bologna i kveld, er et like stort under som at toppscoreren i Serie A tilhører Udinese, som med nebb og klør kjemper for å unngå nedrykk. Vi kan faktisk havne i den situasjon hvor toppscoreren rykker ned til Serie B. Det høres utrolig ut, men det er faktisk ikke umulig. Det ville i så fall være første gang i historien (?).

Antonio Di Natale står selv for over 50 % av målene til Udinese. Det er en fantastisk prestasjon, og understrekker hvor betydningsfull han er for laget. Han har spilt 29 kamper som har resultert i 21 mål. Dette utgjør et snitt på 0,72 per kamp. Milito har spilt like mange kamper, men scoret færre mål. Per dags dato står han notert med ”bare” 18 mål. Dette utgjør et snitt på 0,62 per kamp. Av dette ser vi at Antonio Di Natale scorer oftere enn Milio. Ergo er han mer effektiv.

Skal vi tolke denne statistikken bokstavelig vil vi umiddelbart konkludere med at Antonio Di Natale blir toppscorer. Personlig synes jeg at det ser mørkt ut for Milito. Samtidig er det viktig å legge til at hvem som vinner serien vil være en faktor som kommer til å påvirke dette resultatet. Milito har for eksempel større sjanse til å bli toppscorer, dersom Inter vinner serien. Om Roma stod øverst på tabellen ved ferdigspilt sesong, vil det bety at Milio har gjort færre scoringer. Jeg tror derimot at Inter vil vinne flesteparten av de resterende kampene og bli kornet til seriemestere. Underveis vil Milito være en avgjørende faktor. Dette betyr at han må score en del mål mot sesongavslutningen.

Det er derimot en rekke ting som argumenterer for at Antonio Di Natale blir toppscorer. For det første har Udinese etter min mening antatt lettere motstandere i vente enn Inter. For det andre har Milito flere spisskollegaer som er i scoringshunger for tiden. For det tredje tror jeg Militos effektivitet kommer til å felle han. Det faktumet at Antonio Di Natale leder med tre mål underbygger mine påstander. Jeg tror og håper at Inter vinner serien, men jeg tviler dessverre på at Diego Milito kommer forbi Antonio Di Natale i antall scoringen. Tiden vil vise. Hvem tror dere blir toppscorer?

Bilde: inter.it