– Det er en veldig spesiell dag

Erick Thohir og Massimo Moratti

Thohir har nå offisielt erstattet Massimo Moratti som president i Inter, etter at hans International Sports Capital kjøpte sytti prosent av klubben.

«Jeg vil takke min venn og partner Massimo Moratti for tilliten og støtten. Jeg vil også takke partnerne mine Rosan Roeslani og Handy Soetedjo, som jeg har kjent i over tjue år.»

«En enorm takk også til våre familier, samt våre fantastiske supportere verden rundt, både de jeg har truffet personlig, men også de på Twitter.»

«Dette er en veldig spesiell dag for meg. Inter er en fantastisk historie om lidenskap, en tradisjon om suksess og tillit.»

«Som Giacinto Facchetti en gang sa: ‘Hemmeligheten bak hver eneste triumf ligger i troen vår’. Vår tro ligger i vår lidenskap, og vår lidenskap vil vise vei for Inters fremtidige suksess.»

«Det er veldig viktig for oss at Inter vinner, og det skal vi. Men vi må også passe på å være fornuftige finansielt. Vi skal konkurrere med de beste lagene i verden.»

«Fotballen har forandret seg, mange nye regler har kommet, og flere vil komme, som for eksempel FIFA’s finansielle fair-play-regel. Men vi skal gjøre vårt beste for at klubben vår blir sterkere.»

Inter har begynt årets sesong bra etter at Walter Mazzarri tok over etter en svært skuffende sesong i fjor, og Thohir ser frem til fortsettelsen.

«Mye av grunnmuren er lagt i de første tre månedene nå, men de neste årene fremover vil være viktige for å få Inter til å bli et stabilt og komplett lag. Det er en stor utfordring. Derfor besøkte vi Mazzarri på trening i går, og det ser lovende ut. Vi har troen på Mazzarri, og sammen skal vi bli et vinnende lag igjen.»

«Den rollen jeg har overtatt og nå innehar er svært utfordrende. Men vi kan gjenskape mye av det Massimo Moratti har oppnådd med å ha troen på det vi driver med, samtidig som vi jobber hardt hver eneste dag.»

«Det Massimo Moratti og hans familie har gjort for denne klubben er helt utrolig. Det må vi bare konstantere, og nå må vi fortsette på arbeidet som allerede er gjort.»

«Inter skal fremover, Inter skal oppover. Jeg gleder meg til fortsettelsen,» avsluttet han fornøyd.

Kilde: football-italia.net