Derby d'Italia: Spørsmålsrunde

Hva er det beste med Stramaccionis Inter og det beste med Contes Juventus?

Kristian:

– Stramaccionis Inter kjennetegnes ved å være et godt lag med evnen til å tilpasse seg flere taktiske oppsett og disposisjoner. Dette tillater Inter å møte ulike motstandere på ulike måter, avhengig av hvordan motstanderen spiller. En annen viktig ting er det samholdet som spillerne viser og den oppslutningen vi ser rundt Stramaccioni og hans filosofi. Laget danner grunnlaget for at Inter kan være solide bakover og samtidig ha kreative spillere offensivt. Den defensive blokken med tre stoppere og fire eller fem midtbanespillere danner det defensive grunnlaget som er nødvendig for at Milito, Palacio, Cassano og de andre offensive spillerne kan fullt ut konsentrere seg om å angripe.
Contes Juventus er framfor alt et veldig godt lagbygge, selvom kvaliteten faller noe når visse spillere er ute. Dette er imidlertid naturlig når det er snakk om spillere som Chiellini, Pirlo og Marchisio. Conte har virkelig funnet en god formasjon som er tilpasset det spillermaterialet han har. Dette tillater spillere å vise fram sine individuelle kvaliteter i et kollektivt samspill, med det utfallet at Juventus lett får gode resultater og ser sterke ut. Sentrallinjen med de tre landslagsstopperene og midtbanetrioen Vidal-Pirlo-Marchisio særlig viktig.
I mine øyne har altså lagene sine styrker i at de fungerer godt helhetlig som lag. Per i dag er Juventus foran (temmelig nøyaktig et år), men hvis Inter fortsetter sin utvikling kan vi få flere år med spennende dueller mellom lagene.

Hashim:

– Det beste med Stramaccionis Inter er at de spiller bra og de vinner. Det er ikke lett å finne en slik balanse. Jeg er imponert over hvordan Stramaccioni endrer formasjonen i løpet av kampen, og får det beste ut av laget sitt. Conte og Stramaccioni er ganske like, også Conte fant i fjor en balanse der han både vant, og spilte bra. I år spiller ikke Juventus akkurat champagne-fotball, men resultatene er bedre enn i fjor. Det jeg liker best ved Contes Juve er vinnermentaliteten. Faktumet at laget ikke gir opp er jeg svært fornøyd med. De viser grinta i 90 minutter.

Hvilke dueller vil bli avgjørende?

Kristian:

– Juventus’ midtbane er en sentral del av lagbygget deres. Derfor blir det ekstremt viktig for Inter at man klarer å nøytralisere Vidal-Pirlo-Marchisio så mye som mulig. Normalt skal Juventus’ midtbane være overlegen Inters, men i enkeltkamper, særlig derby, kan alt skje. Den viktigste duellen vil være midtbanen, spesielt for Inter. Juventus har flere strenger å spille på, så skulle de tape midtbanen kan de fortsatt være farlige andre steder. Inter har en styrke i angrepsspillet og kombinasjonene mellom to eller tre spillere på topp. Sannsynligvis vil Inter spille 3-5-2 med Milito og en av Cassano og Palacio fra start. Disse får en krevende oppgave med å stå for Inters offensive kraft. Klarer Juventus å nøytralisere denne trusselen vil de ha et godt grunnlag for å unngå tap. Jeg formulerer meg sånn fordi Juventus likevel må komme seg gjennom Inters defensiv for å vinne.

Hashim

– Det spørs på formasjonen. Hvis Inter starter med trioen; Palacio, Milito og Cassano vil duellen mellom dem og Bonucci, Barzagli, Chiellini være helt avgjørende. Inter har kanskje Serie-As beste angrep, og Juventus-forsvaret må være på sitt beste. Det blir også interessant å se om Stramaccioni bruker en spiller som dekker opp Pirlo eller ikke. Det kan fort bli Guarins oppgave, også denne duellen kan bli spennende og avgjørende.

Hva gjør denne kampen så spesiell?

Kristian:

– Her kan vi trekke fram uttallige historiske hendelser som kan betegne rivaliseringen. Jeg kan nevne et par. Juventus har lenge vært det mest suksessrike italienske laget og det har derfor vært naturlig for Inter å sammenligne seg med denne klubben. Når man ønsker å være best, er det ille når ett lag er bedre over tid. Dette har både Juventus og Inter opplevd i forhold til hverandre på ulike tidspunkter i historien. Rivaliseringen ble ytterligere intensivert i forbindelse med hendelsene på 1990-tallet og tidlig 2000-tall da Juventus ble satt i forbindelse med doping og kampfiksing. Det siste munnet ut i Calciopoli som for interisti var det endelig beviset på Juventus’ uredelighet (”Det var det vi visste hele tiden”) og for juventini var det den største urett. Personlig ser jeg dessverre at dette blusser opp igjen nå, noe jeg syns er synd fordi det tar fokuset bort fra de gode sportslige prestasjonene til lagene.

Hashim:

– Før 2006 så var ikke Juventus-Inter så viktig kamp som den er i dag. Etter Calciopoli har hatet mellom Juventus og Inter tatt helt av. Juventus mener at de tok fallet for resten av Serie-A, blant annet Inter i 2006, mens Inter mener at Juventus hadde seg selv å takke for at de rykket ned til Serie-B. I løpet av de siste 6 årene har rivaliseringen mellom Juventus-Milan synket, mens rivaliseringen med Inter har økt. Hver gang disse to lagene møtes mener fansen at det er godt mot ondt. Hvem som er de gode, og hvem som er de onde spørs selvfølgelig på hvilket lag du holder med!

Hvilke formasjoner og strategier kan vi vente oss fra Inter og Juventus?

Kristian:

– Jeg tror at begge lag stiller i 3-5-2. Hva angår Juventus føler jeg meg veldig sikker på dette. Juventus er farlige i mange faser av spillet, både i etablert angrep og på kontringer. Midtbanen har en ballfordeler og to dynamiske spillere med stor løpskraft og fotballkløkt. Løpene til Vidal og Marchisio skal bli en håndfull for Inters forsvar. Juventus har ikke spisser som er veldig målfarlige, men de er sterke på kombinasjonsspill og er bevegelige, noe som skaper rom for indreløpere og vingbacker. Med Asamoah og Lichtsteiner er Juventus også farlige bredt i banen. Jeg kjenner ikke denne sesongens Juventus så godt at jeg vet hvordan de angriper oftest, men jeg forventer trussel fra omtrent overalt. Juventus kan også regne med en del possession.

I forhold til Juventus har ikke Stramaccionis Inter helt funnet ut hvordan man skal true offensivt fra flere posisjoner. Den offensive kraften ligger først og fremst i det fremre leddet. Inter er sterkest offensivt når Milito og to av Cassano, Palacio og Coutinho spiller sammen. Mot Bologna forrige helg var Milito-Palacio farlig nok alene og jeg tror derfor disse to får nøkkelroller på lørdag. Inter vil sannsynligvis satse på kontringer og la Juventus ha mye ball. Nøkkelen for Inter blir da å ligge kompakt defensivt for så å utnytte kontringsmuligheter. Derfor forventer jeg en 3-5-2. Her vil jeg legge inn et lite forbehold, fordi Stramaccioni har overrasket oss før. Et åpenbart alternativ er 3-4-3/ 3-4-1-2 med Milito-Cassano-Palacio framme, men dette gjør Inter mye mer sårbare bakover. Viktig for Inter er at midtbanen ikke tapes og at vingbackene kan bidra både defensivt og offensivt. Til sist er det naturligvis avgjørende at Handanovic, Ranocchia, Samuel og Juan fortsetter å spille solid forsvarsspill.

Hashim:

Jeg er sikker på at Juventus starter med 3-5-2, der de kontrollerer mesteparten av kampen på grunn av hjemmefordelen. Fra Inter tror jeg at vi kan vente oss 3-4-3, der de kontrer Juventus. Vi kan ikke se bort i fra at begge trenere underveis skifter formasjon.

Hvilken betydning har Contes suspensjon hatt?

Kristian

– Dette er et spørsmål jeg ikke føler meg spesielt kvalifisert til å svare på, men min oppfatning er at det ikke ser ut til å ha hatt noen negativ betydning. Juventus har tross alt 9-1-0 så langt. Kanskje har det gitt ekstra grinta til laget.

Hashim:

– Contes suspensjon har faktisk hatt mindre betydning enn jeg ville ha trodd. Jeg er imponert over hvor godt Carrera og Alessio har gjort det i Contes fravær. Conte styrer selvfølgelig alt som skjer, men jeg forventet at Juventus hadde savnet han mer enn det de har gjort. Det spørs om vi for første gang virkelig merker Contes fravær på lørdag?

Selv om det enda er lenge igjen av sesongen, vil denne kampen være avgjørende på noen måte? Vil Inter havne for langt bakpå med seier til Juventus?

Kristian

– Nei, denne kampen vil ikke være avgjørende. Juventus vil vinne Serie A med god margin uansett. Kan ikke se for meg at Inter skal kunne passere Juventus på tabellen denne sesongen.

Hashim:

– Selv om det er tidlig i sesongen, vil jeg tro at kampen kan være avgjørende for begge lag. Napoli og Inter er de eneste lagene som har vist at de kan følge Juventus hele veien, men etter at Juventus slo Napoli har de lyseblåe tapt mot Atalanta. Hvis Juventus slår Inter også vil nok de fleste lagene i Serie-A gi opp. Hvis Inter blir det første laget som slår Juventus, kan det blir interessant å se hvordan Juventus reagerer på tap. Med kun ett poengs forskjell, og Juventus sine kamper i Champions League kan Inter havne i førersetet.

Sist, men ikke minst: Hvem vinner og hvem scorer målene?

Kristian:

– Jeg har veldig vanskelig for å se for meg Inter som vinner, men tipper med hjertet og sier at det blir 2-2. Vucinic og Marchisio for Juventus; Milito og Samuel for Inter.

Hashim:

– Jeg har en følelse på at det blir uavgjort. Diego Milito gir Inter 1-0 ledelse, men mot slutten av andre omgang scorer Vucinic. 1-1.

Vi takker de to for å tatt seg tid til å svare på våre spørsmål, og ønsker lykke til til dem begge! Følg de også på twitter.com/Hashim0307 og twitter.com/krtorb.

Bilder: Inter.it