Derby d'Italia: Før kampen

Esteban Cambiasso og Diego Milito

Motsatt kamp i høst endte med et ydmykende 1-2-tap på Giuseppe Meazza, i en kamp der Den gamle dame var overlegen i både spill og sjanser. Det var et tidlig tilbakeslag for Claudio Ranieris virke på Inter-benken, men de påfølgende kampene frem mot jul og Milano-derbyet i januar var overbevisende og førte Inter tilbake i toppen. Som kjent falt laget utfor et stup i januar, og har knapt landet ennå, og det er med 15 poeng færre enn Juve at Inter kommer på besøk for å stikke kjepper i hjulene for tittelkampen.

Med tre Zlatan-drevne poeng mot Roma lørdag kveld er Milan sju poeng foran Juventus foran kveldens kamp. Det blir pest eller kolera, men etter alle solemerker vinner enten Milan eller Juventus Serie A denne sesongen. Inter har dog muligheten til å påvirke tittelkampen, først med storoppgjøret i Torino, så i nest siste seriekamp som er selveste Derby della Madonnina. Det er fortsatt ikke mer enn seks poeng opp til Europa League for Inter, og åtte til Champions League, så alt håp er ikke ute for en godkjent fasit sesongen 2011/12. Sammenlignet med fjoråret er rollene fullstendig snudd på hodet, den gangen var Inter på 56 poeng i tittelkamp og Juventus på 41 poeng halsende bak, mens i år er det nøyaktig motsatt.

Kreativt fravær

På skadelisten til Inter finnes både Wesley Sneijder og Ricky Alvarez. Dermed blir det etter all sannsynlighet en konservativ 4-4-2 med enten Cambiasso eller Poli ved siden av Stankovic på midten. Javier Zanetti tar selvsagt sin plass på flanken, mens Joel Obis innsats som innbytter har imponert Ranieri nok til å gi ham startplass på venstresiden. Selv etter en angivelig konflikt da han ikke ville komme inn på kanten mot Atalanta, er Diego Forlan antatt å starte kampen på topp sammen med Diego Milito, som for øvrig har til gode å score mot Juventus etter at han kom til Inter.

Til gjengjeld er Inter det laget som har scoret flest mål mot Gianluigi Buffon noensinne. Keeperlegenden ble hvilt i midtukens cupkamp mot Milan, men er tilbake sammen med Alessandro Matri i en toppet førsteoppstilling for sebrastripene. To mulige forsvarsfravær må dog noteres, Andrea Barzagli er muligens ute med skade, og Stephan Lichtsteiner er suspendert for Juventus. I så fall tar nyervervelsen Martin Caceres høyrebacken, mens Paolo De Ceglie trakterer venstrebacken ved siden av Chiellini og Bonucci. De siste meldinger tyder på at Barzagli likevel kan være med, noe som presser De Ceglie ut av laget til fordel for Chiellini.

For at det ikke skal herske noen tvil om hvor viktig denne kampen er for begge sider, ta en titt på hva Nima Tavallaey Roodsari fra sempreinter.com skrev om hatoppgjøret tidligere denne uken. Juve-veteran Giorgio Chiellini innrømmet også at spillerne hadde ekstra tenning inn mot denne kampen:

Inter er og blir vår største rival, og vi har snakket mye om dette i garderoben denne uken. Jeg håper at Juventus kan følge den samme stien som Inter, som har kommet tilbake etter en tøff periode for klubben, jeg håper også at denne sesongen markerer starten på en ny æra for oss.

Det siste poenget er vanskelig å komme unna, med ny stadion og et nærmest uslitelig lag (dog med litt for mange uavgjortkamper) ser Den gamle dame mer vital ut enn på lenge. At det sammenfaller med Inters fall fra tronen svir ekstra for alle verdens Interisti, og søndag kveld kan vi sikre ihvertfall et lite plaster på såret ved å bli første laget som tar hjem tre poeng fra Juventus Stadium!

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 5 Dejan Stankovic, 14 Fredy Guarin, 17 Angelo Palombo, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 30 Luc Castaignos

Antatt lagoppstilling

Julio Cesar
Maicon – Lucio – Samuel – Nagatomo
Zanetti – Stankovic – Poli – Obi
Milito – Forlan

Kampen spilles søndag kl. 20.45, og du ser den på Canal+ Sport HD, Canal+ Fotball og Canal9, samt csports.no.

Bilde: inter.it