Derby d'Italia: Før kampen

For selv om den største gulroten vil være å havne rett i hælene på Juventus i toppen av Serie A, kan man ikke benekte at det hadde vært godt å slå Juventus av den enkle sak at man bryter deres rekke uten tap. Men det blir vanskelig. Siden Juventys rykket opp igjen fra Serie B i 2007, har Inter møtt dem ti ganger, og bare gått seirende av banen to ganger. Begge ganger under Jose Mourinho. Inter har heller ikke slått Juventus i seriesammenheng siden 2005, da Julio Cruz avgjorde 1-0-kampen i favør oss, men Inter slo dem i Coppa Italia i 2008.

Juventus’ midtbane er deres viktigste lagdel, og der ligger deres brikke for å slå Inter. Conte har skapt en kjerne med Vidal-Pirlo-Marchisio sentralt. På den andre er Inter avhengige av å kvele Juventus’ midtbane for å lykkes. Derfor er det trolig at Stramaccioni går for 3-5-2, hvor man satser på overganger.

Det er ikke bare midtbanen som er viktig for Juventus, men også tidligere Inter-gutt Leonardo Bonucci. Han er med å bygge opp spillet deres, noe som vi så godt i kampen mot Bologna i midtuken. Da hadde han 34 pasninger over midtbanen, til sammenligning hadde Walter Samuel ni pasninger. Bonucci har i tillegg nest flest langpasninger for Juventus med 98, bare slått av midtbanemaestro Andrea Pirlo med 114. På Inter sin side har Walter Gargano mest. Han har 62 langpasninger, 36 færre enn Bonucci. Disse tallene avslører mye hvordan disse to lagene spiller, og man kan anta at Inter vil prøve å kontre i senk Juventus – som har vært en suksessfaktor tidligere i år. Inter vil ikke slå ballen langt opp, men spille hurtig og framover når de først får sjansen.

Inters største trussel

I artikkelen hvor vi sammenlignet de fire lagdelene, konkluderte vi med at angrepet er Inters største trussel kontra Juventus. Det ser man også tydelig skal man dukke ned i statistikken. For mens Inters tre angripere i form av Diego Milito, Antonio Cassano og Rodrigo Palacio har scoret 12 mål seg imellom, har Juventus sine fem (Vucinic, Giovinco, Matri, Quagliarella og Bendtner) bare scoret ni.

Mer interessant er det at Juventus sine tre mestscorende angripere har skutt mer enn Inter. Quagliarella (13), Vucinic (13) og Giovinco (11) trenger henholdsvis 4.3, 6.5 og 3.7 skudd for å score. Hos Inter trenger Antonio Cassano bare 1.2 skudd for å score, Palacio trenger 2, men Milito trenger 2.2. Attpåtil har de tre åtte målgivende til sammen. Men igjen møter de trolig sitt vanskeligste hinder i dag, da Juventus har scoret 92 og bare sluppet inn 27 mål på de siste 49 kampene.

Inters kamptropp

Målvakt: 1 Samir Handanovic, 12 Luca Castellazzi, 27 Vid Belec.

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Matias Silvestre, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 31 Alvaro Pereira, 33 Ibrahima Mbaye, 40 Juan Jesus, 55 Yuto Nagatomo.

Midtbane: 11 Ricardo Alvarez, 14 Fredy Guarin, 16 Gaby Mudingayi, 19 Esteban Cambiasso, 21 Walter Gargano, 41 Alfred Duncan.

Angrep: 8 Rodrigo Palacio, 22 Diego Milito, 88 Marko Livaja, 99 Antonio Cassano.

Juan Jesus kommer tilbake fra suspensjon, og er med igjen i dag. Wesley Sneijder, Philippe Coutinho, Cristian Chivu og Joel Obi er ute med skade. Ellers har man alle tilgjengelige. Juventus har ikke noen skader eller suspensjoner av betydning.

Trolig lagoppstilling

Med Juan Jesus tilbake, går vi tilbake til tremannsforsvar. I dagene før kampen har avisene vært uenige om Inter spiller 3-4-3 eller 3-5-2, men hvor nærmere man kommer kamp, ser det mer og mer ut til at det blir sistnevnte. Stramaccioni uttalte også i pressekonferansen at han ville ta ut Pirlo av kampen, og hinter med det smått til fem mann på midtbanen. På topp er Milito bankers, mens det enda diskuteres hvem av Cassano og Palacio som starter. Men som vi skrev tidligere, ser det ut som Inter vil satse på kontringer, og dermed antas det at Stramaccioni går for Palacios fart framfor Cassanos artisteri.

Handanovic
Ranocchia – Samuel – Juan Jesus
J.Zanetti – Guarin – Gargano – Cambiasso – Zanetti
Palacio – Milito

For Juventus sin del ligger det ikke an til så veldig mange overraskelser, og de stiller trolig slik:

Buffon
Barzagli – Bonucci – Chiellini
Lichsteiner – Vidal – Pirlo – Marchisio – Asamoah
Vucinic – Giovinco

Kilde: Gazzetta dello Sport, inter.it

Bilde: Inter.it