Derby della Ganso

Paulo Henrique Ganso

I kampen for å overbevise Ganso å komme til en av Milano-klubbene er det Milans Robinho og Pato mot Inters Leonardo. Vi kan kalle det Gansomania. Leonardo er i Rio de Janeiro for å følge Santos sin unge stjerne som i flere måneder har flørtet med Milano. Det er et derby på spillermarkedet. Og mens det skjer, vil det også antenne Scudetto-derbyet kommende lørdag. Jakten på det brasilianske talentet er brennhet, og i denne historien er hovedaktørene to tidligere kolleger: Adriano Galliani og Leonardo.

Feriespeidingen i Brasil fra Inter-trenerens side, kombinert med telefonene til Ganso, er bare de siste trekkene i dette fascinerende spillet. I flere år har Galliani, Braida og Leonardo arbeidet sammen for å komme opp med strategier for å hente talenter som Kaka, Thiago Silva og Pato. Nå er Leonardo på den andre siden. Inter og Branca har gjort fremstøt mot spilleren, og snart skal Ganso i kontraktsforhandlinger med Santos.

Venner i begge leire

Samtidig avslører hans kommentarer et annet interessant poeng. I en intervjutilståelse avslørte han at «Leo og jeg har alltid snakket med Inter og han har gitt meg flere råd og forslag på hvordan han vil spille med meg på banen. Han sier at jeg må spille i en mer fremskutt rolle nær målet.» Men så snakker han også om Rossoneri: «Ja, Robinho og jeg har snakket sammen, det samme med Pato og Thiago Silva. De forteller meg at Milan er en fantastisk klubb.»

Gazzetta sier ikke at Gansos drøm er å følge i idolet Kaka sine fotspor. Men Real Madrid-spillerens råd har kommet ut, til fordel for Milan selvfølgelig. Og de kjenner hverandre fra landslaget. Logisk nok kan Inter og Milan havne i samme dilemma: Gå for Kaka for å tilfredsstille Ganso og vice versa. Et interessant scenario for en sommer som vil bli tungt påvirket av Scudettoavgjørelsen.

Kilde: Gazzetta dello Sport
Bilde: lancenet.com