Deilige Derby della Madonnina

Etter kampen forrige uke bestemte FIGC seg for å stenge Curva Nord i selveste derbyet mot Milan grunnet diskriminerende tilrop mot napolitanerne. Dette ble dog endret på etter at Inter, Curva Nord og til og med Milan slo seg sammen for å endre på dommen.

Men forsøkene på festbremser stoppet ikke der. Søndag morgen ble Curva Suds tifo ikke godkjent av politiet – til tross for at det tidligere hadde blitt det stikk motsatte. Og etter Curva Suds støtte tidligere i uken, valgte Curva Nord å protestere med å ikke vise sin tifo og ei heller synge. Dermed var ikke rammene rundt kampen i nærheten av det den bruker å være.

Ricky var suspendert, og Mazzarri valgte dermed å sende utpå en midtbane bestående av Taider, Cambiasso, Zanetti og Guarin. Ikke en midtbane det skriker mål av, og førsteomgang gjenspeilte det ganske godt. De 45 første minuttene bar preg av et stille publikum og et lite angrepsvillig Inter-lag. Sett bort fra et dårlig Poli-skudd og noen halvsjanser, var det lite som kunne sette hjertet i halsen.

Velkjente fans på Derby della Madonnina

Til tross for en tam førsteomgang, valgte ikke Mazzarri å gjennomføre noen bytter i pausen. Det gjorde derimot Allegri, som byttet ut en skadet Constant for Emanuelson. Ikke noe kampavgjørende bytte. Det skulle komme etter drøye timen – og da fra Inter-trener Mazzarri. 19 år gamle Kovacic erstattet to år eldre Taider, og ting skulle bli bedre. Kroaten la til en ekstra dimensjon i spillet, og Inter begynte å ta kontroll over kampen.

Et mål lå lenge i luften. Balotelli yppet seg frempå et par ganger, men aldri mer enn hva forsvaret og Handanovic kunne håndtere. Palacio, Nagatomo og Kuzmanovic hadde hver sine muligheter, og Curva Nords protestaksjon virket etterhvert opphevet og glemt.

Så eksploderte det. Etter intense minutter, fikk Guarin ballen på høyrekanten som deretter la inn til Palacio. Sistnevnte er en klassespiss, og viste sine kvaliteter da han valgte å score med hælen. Målet sendte det meste av Giuseppe Meazza til himmels, og man kunne tydelig se hva dette betydde både for laget og fansen. Festen var i gang, den dårlige innledningen virket glemt og Derby della Madonnina var akkurat slik vi vil ha den. Toppen av kransekaken var da Muntari ble utvist for å ha skubbet Kuzmanovic over ende.

Fredy Guarin

Nå tar Inter vinterpause 12 poeng over AC Milan og 5 poeng under Napoli. Sesongen fortsetter 6. januar, da venter Lazio på motsatt banehalvdel.

Kampfakta

Inter 1-0 AC Milan (Pause: 0-0)

Målscorere: Palacio 86

Inter: 1 Handanovic; 14 Campagnaro, 35 Rolando, 5 Juan Jesus; 2 Jonathan, 21 Taider (Kovacic 57), 19 Cambiasso (Icardi 82), 4 Zanetti (Kuzmanovic 68), 55 Nagatomo; 13 Guarin; 8 Palacio

AC Milan: 32 Abbiati; 2 De Sciglio, 4 Muntari, 8 Saponara (Matri 75), 16 Poli (Pazzini 88), 17 Zapata, 21 Constant, 22 Kakà, 25 Bonera, 34 De Jong, 45 Balotelli

Dommer: Mazzoleni


Gule kort: De Sciglio 26, Guarin 59, De Jong 62, Juan Jesus 67, Balotelli 87

Rødt kort: Muntari 90+3

Tilskuertall: 79 311

Bilder: inter.it