Dagens trening 13. april

Trening før Udinese-kampen

Dagens trening varte i én time, og laget drar i morgen tidlig til Stadio Friuli for å fortsette sin poengfangst. Økten bestod av oppvarming, øvelser basert på teknikk og taktikk, og øvelser på dødball – noe som ikke er så rart, da fem av de seks første baklengsmålene under Stramaccioni kom etter dødballsituasjon er (dog var tre av dem straffer).

Wesley Sneijder fortsatte i dag sine dobbeløkter, og var i dag med på sin første treningskamp på en stund. Maicon hadde også rehabiliteringsarbeid, mens Castaignos og Samuel hadde fysioterapi. Dejan Stankovic hadde en lettere trening for seg selv, noe som setter han i tvil til morgendagens kamp. Lorenzo Crisetig dro til Primavera-laget, mens Raffaele Di Gennaro trente med Julio Cesar, Luca Castellazzi og Paolo Orlandoni.

Trolig lagoppstilling

Diego Milito

Som de fleste vet, er Walter Samuel ute av kampen. Han har pådratt seg en strekk i høyre legg, og blir ute i kampene mot Udinese (hvor han uansett er suspendert), Cesena og Fiorentina. Han kommer tilbake enten mot Parma 2. mai eller til derbyet mot Milan. I kampen mot Siena valgte Stramaccioni å sette Nagatomo inn på venstreback, mens Chivu ble flyttet inn på midtstopperplass. Slik ser det også ut til å bli mot Udinese i morgen. En midtstopperduo bestående av Lucio og Ranocchia er selvfølgelig mulig, men Udinese har et raskt angrep i form av Di Natale og Barretto, og etter Chivus gode opptreden mot Siena, ser det ut til å bli Lucio og Chivu på midtstopperplass, med Nagatomo og Obi på backene.

Stankovic var utslitt etter kampen mot Siena, og hadde som sagt i dag en lettere trening enn resten av gruppen. Det ryktes om en midtbanetrio av Cambiasso, Stankovic og Obi, men sjansene skal nå være store for at vi kommer til å se Guarin, Cambiasso og Obi.

Som det ble skrevet i forhåndsomtalen, er spissene Pazzini, Milito, Zarate og Forlan tatt med. Milito er en sikker starter, mens det trolig blir Zarate og Ricky Alvarez på hver sin side av han.

Europa og derbyseier nødvendig

Andrea Stramaccioni uttalte nylig at hans nåtid er i Inter, og at han håper hans fremtid også ligger her. Men hva må til for at han skal bli? Vi snakker om en hittil ubeseiret trener. Tre kamper og ingen tap. Sju poeng og ni nettkjenninger. Laget har derimot sluppet inn sju mål, men det i det minste med litt stolthet inne i bildet. Vi er seks kamper unna sesongslutt, og alt står på spill for Stramaccionis videre fortsettelse i Inter. Skulle han ikke klare å overbevise, noe undertegnede virkelig håper han klarer, skal kandidatene i følge La Gazzetta dello Sport være Bielsa, Prandelli og Villas Boas.

La Gazzetta dello Sport spør også seg selv om Stramaccionis framtid virkelig kan ligge hos Inter. De svarer: «Ja, det kan den.» Videre spør de seg hvordan, og svarer at det er så enkelt som at han må fortsette med sine fotballideer og sin store oppmerksomhet til detaljer, som ser ut til å ha livnet opp igjen et lag som en gang var fortapt.

Men det viktigste av alt er spill i Europa neste sesong. En tredjeplass vil automatisk sikre Stramaccioni, men skulle han «bare» klare Europa League, hjelper et derbyseier godt på. Noe annet som hjelper til for en videre kontrakt, er hans lave kostnader sammenlignet med alternativene.

Kilder: inter.it, La Gazzetta dello Sport
Bilder: inter.it