Coutinhos første senket Viola

Coutinho etter målet

Det ble en fartsfylt start på kampen, og det var bare marginer som gjorde at det ikke ble både ett og to mål før kvarteret var spilt. Både treverket i begge ender og en mesterlig Julio Cesar hindret nettopp dette. Formsterke Giampaolo Pazzini ville derimot ha endring i tingenes tilstand da han etter 25 minutter på sterkt vis sendte Inter i føringen.

Samuel Eto’o mottok en løpeball inne i sekstenmeteren på vei ned mot dødlinjen. Han viste litt av sin fremragende teknikk før han sendte ballen inn til Pazzini på seks meter. Italieneren holdt ballen i noen sekunder med en mann i ryggen før han elegant dundret ballen i mål.

Cambiasso økte

Bare tre minutter senere fikk Inter et frispark på venstresiden. Eto’o curlet ballen perfekt inn til Esteban Cambiasso som stusset ballen perfekt forbi Boruc i Fiorentina-målet og doblet med det ledelsen. Mye mer skjedde det ikke i den første omgangen, men fem minutter før pause kunne bortelaget fort ha redusert da Cerci fikk en god mulighet. Det ble dog ingen flere scoringer, og Inter hadde sikret seg en god og trygg ledelse før den andre omgangen.

Tre minutters spenning

Den andre omgangen åpnet ikke like fartsfylt som den første gjorde, og man måtte vente helt til drøye 74 minutter hadde gått før det neste målet kom, og denne gangen var det Fiorentina som lyktes. Santana stakk Gilardino nydelig gjennom alene med Cesar, og på vakkert vis dempet måltyven ballen før han satte inn reduseringen uten at ballen var i bakken. Spenningen skulle uansett bare vare i drøye tre minutter da en brasilianer ville vise at ikke bare Sneijder kan ta frispark.

Inter fikk frispark på 25 minutter, og da Wesley Sneijder var ute med skade, måtte noen andre trå til. Philippe Coutinho fikk sjansen, noe som skulle vise seg å være et smart trekk. På vakkert Sneijder-vis vridde unggutten ballen inn bak en sjanseløs Boruc, og sikret med dette seieren for Nerazzurri.

Napoli-tap

Overraskende nok gikk Napoli på et uventet tap mot Lecce, noe som da gjør at Inter har et forsprang på fire poeng da det gjenstår to kamper. Dette skal være nok til at de blåsvarte skal sikre den «kjipe» andreplassen i årets sesong av Serie A.

Allerede onsdag kveld skal Leonardos utvalgte i aksjon igjen, med returkampen mot Roma i Coppa Italia-semifinalen. Kampen hjemme på Giuseppe Meazza spilles kl. 20.45.