Comeback-kvelden

Inter dominerte spillet fra første spark på ballen, men det ble ikke skapt mange store sjanser i første omgang. Et tøftspillende og intenst arbeidende Livorno gjorde det vanskelig å bryte gjennom, og med fem mann på midten på begge lag ble det trangt på siste tredjedel.

Rodrigo Palacio

Til slutt ble det et særdeles ukonvensjonelt Inter-samspill som ledet til at nullen sprakk for de hvitkledde. Utleiespilleren Alfred Duncan ble lurt av Jonathan, men fikk en fot på innlegget fra brasilianeren. På første stolpe ventet den unge keeperen Bardi, som også er Inters eiendom. På mystisk vis havnet ballen til slutt i mål, og Autogol klatret opp på tredje plass på toppscorerlisten.

Kampen var så langt fra et fyrverkeri, og vi får vel si oss enige i PJH sin konklusjon i at den ikke blir pakket inn og lagt under treet. Men kvelden tok seg voldsomt opp med 10 minutter igjen å spille. Da fikk vi nemlig endelig klubbens stolthet tilbake på banen, Javier Zanetti var igjen klar for innsats i den blåsvarte trøyen. 40 år ung og tilbake fra sin alvorlige skade tok han selvsagt Stadio Giuseppe Meazza med storm fra første øyeblikk.

Yuto Nagatomo

Og det var den evige kapteinen selv som startet angrepet når Inter doblet ledelsen. Mateo Kovacic hadde også entret banen, og var en knallsuksess med både flest taklinger og vellykkede driblinger på sin halvtime. Samspillet de to imellom skapte fritt leide for Yuto Nagatomo, som avsluttet til 2–0 i en kamp som stort sett blir husket for Zanettis vidunderlige comeback.

Neste utfordring for Inter kommer etter landslagspausen, da er det Bologna som venter på bortebane. I mellomtiden har Inter uansett tatt innpå konkurrentene i toppen, da Juventus og Napoli møtes søndag kveld.

Kampfakta

Inter 2–0 Livorno (Pause: 1–0)

Målscorere: Bardi (selvmål, 30), Nagatomo (90)

Inter: Handanovic; Ranocchia, Rolando, Samuel; Jonathan, Taider, Cambiasso, Alvarez, Nagatomo; Guarin; Palacio

Livorno: Bardi; Gemiti, Paulinho, Luci, Mbaye, Ceccherini, Emerson, Siligardi, Schiattarella, Valentini, Duncan

Dommer: Sebastiano Peruzzo, Schio

Gule kort: Duncan (24), Ranocchia (32), Samuel (33), Paulinho (74), Schiattarella (82), Rolando (90)

Bilder: inter.it