CL-håpet brast i Parma

Diego Milito mot Parma

Kampen startet bra for våre menn. Etter knappe ti spilte minutter vant Ricky Alvarez ballen, avanserte og skapte en 4 mot 3-situasjon. Vi gikk seirende ut av den duellen, og Sneijder kunne enkelt smelle ballen i nettet. Resten av omgangen var en periode hvor vi hadde stort sett kontroll, men også en periode hvor spillerne så mindre og mindre tilstede ut. Det viste igjen ved halvtid, der Parma toppet de fleste av statistikkene for første omgang – unntatt den viktigste av dem alle.

I andreomgang kunne man tydelig se at Parma er et lag i medgang, og et lag som nå har vunnet seks av sine siste sju kamper. Bare serielederne Juventus kan skilte med (såvidt) bedre resultater. Likevel var det på den surest mulige måten målet kunne kommet på. Lucio trodde, som han så ofte gjør, at han er en driblesterk ving som kan gjøre som han vil. Det går for det meste bra, men nå skulle det ende katastrofalt. Brasilianeren snurret rundt med ball og spillere før han mistet ball til gode Giovinco. Den lille mannen fra Torino satte fart, gjorde ingen feil og gjorde det en lett jobb for Marguez, som forøvrig har en tatovering som ikke er verdig en målscorer. Men hver sin smak.

Enkle feil

Bare minutter senere skulle det hele bli enda verre. Det hele starter med at Stankovic slår en halvdårlig ball til Alvarez, som må kjempe for ball. I duellen går ballen ut til venstrekanten til Parma. Der blir det slått en ball forbi forsvaret vårt og til en helt ensom Giovinco, som var iskald alene med Julio Cesar.

Inter fortsatte å kjempe på, og hadde flere fete sjanser for å utligne, men det ville seg aldri. I stedet var det Parma som skulle vise fram en kontring av høy klasse. Tidligere Inter-spiller Jonathan Biabiany tar et sugende løp fra dypt på banen, og rekker ballen før Julio Cesar. Han tar seg mesterlig forbi både keeper og midtstopper, og setter den enkelt i mål. Selv om kampen ikke var helsvart, har Andrea Stramaccioni helt rett når han sier at vi må jobbe med forsvaret. Det er rett og slett for enkle mål som blir sluppet inn, og det er ingenting å legge skjul på.

Kampen om Europa fortsetter

Allerede før dagens kamp var håpet lite hos enkelte for å kunne ta det viktige steget opp på tredjeplass, for så å holde den ut sesongen. Vi måtte bryne oss på ligaens nest største formlag, for så å skulle møte andreplassen, før sesongen skulle rundes av mot det laget som for tidspunktet var på tredjeplass. Ingen enkel oppgave på noen som helst måte.

Men selv om det mest sannsynlig ikke blir Champions League-spill for de blåsvarte neste år, er det fortsatt muligheter for å kunne bite godt fra seg i Europa. Før dagens runde var det hele fire lag på samme poengsum som kjempet om én CL-plass og to EL-plasser. Det er altså bare ett av lagene som ikke vil få prøve seg i Europa til våren – om da ikke flere lag skulle dumme seg ut og bli tatt igjen av lagene bak. Med tap i dag er det vi som ligger utenfor den sonen, men heldigvis har vi Lazio i siste kamp.

Skulle vi tape derbyet mot Milan, er vi helt avhengige av at Lazio taper poeng igjen i neste runde. Skulle vi klare å karre til oss ett poeng, er vi bare avhengig av å slå Lazio i siste kamp. Da vil vi havne på lik poengsum som dem, men være forbi på innbyrdes oppgjør. Vi har med andre ord fortsatt mye å spille for.

Hva skjer med Stramaccioni?

I slutten av denne evigheten av en sesong, har spørsmålene som oftest har dukket opp i det siste handlet om Stramaccionis forlengelse eller farvel. Moratti gikk ut og uttalte seg om situasjonen, og forklarte at man var fornøyd med Stramaccioni og at man har tro på at han kan utføre store ting med laget. Sist ut er Branca i dag, som sier at Stramaccioni er en «fornøyelig risiko». Ut i fra uttalelser og antydninger, heller det meste mot at Stramala får fortsette. Men for en mann som har italienske arbeidsgivere, kan man aldri si aldri. Moratti & co kommer trolig til å kreve resultater også i de siste kampene. Forhåpentligvis klarer man å innfri, slik vi får et nytt år med nye muligheter.

Kampfakta

Parma 3–1 Inter (Pause: 0–1)

Målscorere: Sneijder 13, Marques 53, Giovinco 55, Biabiany 82

Inter: 1 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 55 Nagatomo (1′ st Faraoni); 19 Cambiasso, 5 Stankovic (14′ st Zarate), 20 Obi; 11 Alvarez (27′ st Pazzini), 10 Sneijder; 22 Milito

Parma: 1 Pavarini; 5 Zaccardo, 29 Paletta, 6 Lucarelli; 2 Jonathan, 80 Valiani (32′ st Santacroce), 17 Valdes, 8 Galloppa, 7 Biabiany (41′ st Modesto); 32 Marques (20′ st Okaka), 10 Giovinco

Dommer: Daniel Orsato

Bilde: inter.it