Chivu ferdig i Inter

Cristian Chivu

Etter syv sesonger er Cristian Chivus kontrakt avsluttet. Chivu har ikke vært på banen for Inter siden han skadet seg for ni måneder siden, og han var enig i at kontrakten burde termineres.

Chivu fortalte at det var en tøft valg, men at det var det riktige. Til Inter Channel sa han: «Dette er en del av livet,» og fortsatte: «Et eventyr er slutt, og jeg begynner et nytt liv.»

«Det er sånn jeg ser på det. Det er tusen ting jeg kunne sagt, men jeg har ikke ord for å beskrive det jeg har opplevd her de siste syv årene.»

«Det eneste jeg kan si nå er å takke samtlige. Jeg har gitt en stor takk til klubben, spillerne og de ansatte.»

«De ansatte og det medisinske temaet hadde en stor vilje til å gjøre noe, å skape historie. Jeg hadde noen ubeskrivelige opplevelser jeg alltid vil ha i hjertet mitt, uansett hvor jeg går.»

På sin offisielle side skriver Inter følgende:

«F.C. Internazionale og Cristian Chivu har offisielt annonsert at de har terminert kontrakten som har holdt ham i klubben i syv år. Syv uforglemmelige sesonger med suksess, seire og dramatiske hendelser, forent i troen om å beseire alle problemer. Inter og Cristian Chivu har delt et profesjonelt forhold både på og utenfor banen. Klubben ønsker å takke Cristian fra hjertet for å ha vært en sentral person i noen av klubbens fineste dager, med styrke og lojalitet. Til Cristian Chivu og hans fantastiske familie, takk skal dere ha, helsing F.C. Internazionale.»

Cristian Chivu vant Serie A tre ganger og Coppa Italia to ganger gjennom sine syv år i klubben. Han rakk også å vinne Champions League i 2010, og var med på å vinne det påfølgende trofeet i VM for klubblag med Rafael Benitez.

Kilder: inter.it, football-italia.net