Cesar blir, Matrix drar?

Julio Cesar og Marco Materazzi

Den brasilianske sisteskansen fyller 32 år i høst, og det har blant annet vært rykter som knyttet han til Manchester United og Roma. Interessen fra Giallorossi var reell nok, men Cesar ønsker å være i Inter til kontrakten går ut sommeren 2014, og uttalte til Gazzetta dello Sport at «jeg vil ha navnet mitt bort fra overgangssidene i avisen, ingen linker til Roma eller United, det finnes ingen sannhet i det.»

Deleide Emiliano Viviano har blitt hyppig nevnt som arvtageren etter Cesar, men ønsker etter eget utsagn sterkt å spille fast førstelagsfotball. Sjansen for en permanent overgang til Inter er dermed liten uten at Cesar forsvinner. Og ikke bare vil Julio Cesar fullføre kontrakten, han sikter høyt for sine siste (?) tre år:

I august vil jeg slå Milan i den italienske Supercupen, og så vinne Scudettoen tilbake. Før 2014 vil jeg vinne Champions League igjen. Sannheten er at jeg har et barns entusiasme, og vil spille for Brasil i VM på hjemmebane i 2014. For å gjøre det, må jeg fortsette å vinne med Inter, så jeg sikter etter en ny trippel.

Farvel til Materazzi?

Med 10 år i Inter er han allerede et klubbsymbol, men denne sesongen har han knapt vært mer enn det. Marco Materazzi fikk 11 kamper og rundt 700 minutter på banen i 2010/11, og fyller 38 år i august. Nå snakkes det om en karriereavslutning i USA eller i nyopprykkede og delvis italienskeide Queens Park Rangers. Matrix har ennå ikke bestemt seg, men har allerede hatt en prat med Massimo Moratti om fremtiden:

Jeg snakket med Moratti, som jeg alltid gjør etter hver sesong. Inter-drakten er som et andre hudlag for meg, så jeg vil gjerne komme tilbake til administrasjonen. Jeg har ennå ikke evaluert tilbud fra andre klubber, men presidenten ga meg carte blanche, og jeg kan gjøre som jeg vil. Jeg har ennå ikke tatt en avgjørelse.

Til tross for et skred av rykter etter sesongslutt, er ikke midtstopper en av posisjonene som trenger de kraftigste forsterkningene. Marco Andreolli er deleid av Inter, og er høyaktuell for en retur til Milano etter fire år med spill i blant annet Roma og for tiden Chievo Verona.

Kilder: football-italia.net, gazzetta.it
Bilde: inter.it