Castaignos er på plass i Milano

Luc Castaignos

Luc er glad, veldig glad. «Vet du hvem som var her da jeg ankom kontorene til Inter for første gang på mandag? Wes, ja. Wesley Sneijder, idolet til alle unge i Nederland. Han var der for meg, han ventet på meg. Det er vanvittig, og jeg kunne ikke tro det.»

Han har vært i Milano i to dager nå: «Flott by, fantastisk,» sa han, mens han satt ved siden av sin agent, Roberto Calenda. Ansiktet hans er rolig og tøft på samme tid. Fryktløs. «Sneijder gratulerte meg, og sa: ‘Ser deg snart, OK?’ Det er som en drøm. Når en av lederne i Inter ønsker deg velkommen, er alt jeg kan si ‘Takk skal du ha, jeg ønsket bare Inter. Nå vil jeg tenke bare på Feyenoord, men jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang her.»

Castaignos, når begynte din fotballdrøm?
Det hele er… Ronaldos feil. Viljen til å spille fotball, og ikke basketball som min far, ble til da jeg så Ronie på TV. Jeg ville bli som han.
Det er bra. Så nå er du spiss takket være Il Fenomeno?
Vel, ikke egentlig. Jeg startet som midtstopper, men jeg startet å score og da endte jeg opp som spiss.
Du har fysikken til en nummer 9, men dynamikken til en andreangriper, som Henry.
Kanskje som Samuel Eto’o, mitt idol og den beste i verden. Fordi, akkurat som Eto’o, har jeg lyst til å være nære målet, men jeg liker også å spille på vingen. Han kan gjøre alt, overalt.
Kan du fortelle om styrkene og svakhetene dine?
Jeg er rask. Jeg kan score mål, men jeg kan også spille for laget og gi målgivende pasninger. Svakheten? Jeg er fortsatt ung…
Hva er drømmene dine?
Jeg har to: Å vinne Champions League og å bli én av de beste.
Gi oss en rangering av hvor god du er med begge føttene og hodet.
Høyrefoten er en 8, venstre er 5,5 og hodet mitt, la oss si en 6.
Mange ønsket deg, fra Manchester United til Real Madrid. Hvorfor Inter?
Fordi de er det beste laget i verden, med fantastiske spillere som alle unge har lyst å spille med. Fordi de var først til å finne meg, da jeg var 17. Og fordi de alltid ønsker å vinne.
Hvordan er ditt drømmemål?
Det målet jeg scoret for noe uker siden i Den Haag. Forhåpentligvis vil suksessen fortsette i Inter og det med draktnummer 30, min favoritt, det jeg har i Rotterdam.
Hva liker du, bortsett fra fotball?
Jeg spiller ikke PlayStation. Jeg liker å lese eller se filmer som Scarface. Jeg elsker Al Pacino. Musikk? R&B og rap. Også, over alt, familien min. Min far heter Jean Luc, og er fransk. Min mor og far skal bo hos meg. En dag for litt siden sa de at de var stolt over meg. Det er en fantastisk følelse. Hvor mange språk jeg snakker? Engelsk, fransk, litt tysk, fire ord på italiensk og selvfølgelig nederlandsk.
En gang fantes det et nederlandsk Milan. Kanskje i fremtiden vil det være et oransje Inter?
Jeg husker Van Basten. En stor spiller, men han valgte ikke riktig lag. Inter hadde Bergkamp og Jonk, så det ville vært fint med flere nederlandske spillere i Inter. Hvem ville jeg hatt her? Robin van Persie.
Hvordan vil Inter gjøre det mot Bayern München?
Jeg er sikker på at de vil vinne ligaen. De er bedre enn Milan. De vil også slå ut Bayern.
Treneren din, Mario Been, er en tidiligere Pisa-spiller. Hva har han sagt om Serie A?
At det er tøft, vakkert og fengende.
Noen siste ord?
Slå Milan!

Kilde: Gazzetta dello Sport
Bilde: telegraaf.nl