Campione igjen!

Inter mot Roma i Supercoppa Italiana. Hørt det før? Kveldens kamp var det tredje møtet lagene imellom på fire Supercoppa-finaler.

De to ubestridt beste lagene i italiensk fotball de senere sesongene målte krefter på Inters storstue Giuseppe Meazza om sesongens første trofé. Inter-trener Rafael Benitez annonserte før kampen at han var på jakt etter en god start på sin karriere i støvellandet, mens Roma-trener Claudio Ranieri ville bygge videre på forrige sesongs utrolig snuoprasjon og dermed snyte Benitez for en tittel i sin første offisielle kamp.
Kampen begynte i et bedagelig tempo med få sjanser. Den allerede smått legendariske Wesley Sneijder så veldig spillesugen ut med sine igangsettinger av angrep, herlige pasninger og oppofrende spill. Det så dessverre for Inters del at han var alene om å ha skikkelig sprut i bein og hode, da Roma utnyttet særdeles svakt forsvarsspill av de blåsvartes backrekke; Francesco Totti plukket opp en ball på Inters banehalvdel og sendte Mirko Vucinic på blankt mot keeper Julio Cesar. Heldigvis for hjemmelaget sto Cesar oppreist lenge nok til å avverge Vucinics avslutningsforsøk.
Roma var også laget som tok ledelsen da Totti elegant spilte John Arne Riise gjennom. Roma-backen, som var på et av sine sedvanlige løp fremover, skjøt i steget, via Julio Cesars fingertupp og i mål. 1-0 til Giallorossi etter 21 spilte minutter.
Gjestene så komfortable ut, samtidig som Inter hadde problemer med å få satt spillet. Foreløpig hadde Ranieris menn vunnet midtbanekrigen og stengt Inter ute i banespillet. Horrible pasningsfeil og unøyaktige løp preget Inter i lange perioder.
Men, helt ut av det blå, fikk Goran Pandev og Inter en gavepakke av midtstopper Juan som regelrett bommet på ballen, hvorpå Pandev pirket ballen bak Roma-keeper Bogdan Lobont tre minutter før pause. 1-1, og lagene var like langt.
I minuttene som fulgte så begge lag komfortable ut med 1-1 og en spillemessig skuffende førsteomgang ble blåst av til pause av kveldens dommer Mauro Bergonzi.
Foran andre omgang gjorde Rafael Benitez grep og byttet ut kaptein Javier Zanetti for Dejan Stankovic. Det var dog Roma som åpnet med omgangens første sjanse da Jeremy Menez klemte til på hel volley fra relativt spiss vinkel. Heldigvis for Julio Cesar og Inter føk ballen halvannen meter utenfor Cesars høyre stolpe.

Inter tok så kommando om kampen og både Milito og Eto’o var kun en Roma-støvel fra å bli spilt på blankt mål etter timen spilt.

Roma hang på ingen måte med da Inter rullet opp et vakkert angrep tjuefem minutter ut i annen omgang, da Sneijder, Eto’o og Milito broderte seg gjennom gjestenes backrekke. Sistnevnte satte også ballen i mål, men målet ble tvilsomt annulert for offside til misnøye for hjemmesupporterene.
Noe stort bedre ble det ikke da tidligere Inter-spiller Adriano entret banen til fordel for Mirko Vucinic. Pipekonserten fra Curva Nord var meget høylytt da brasilianeren gjorde sin offisielle debut for Roma.
Det var det etterhvert få, om noen som brydde seg noe om da Samuel Eto’o bredsidet inn et lavt innlegg fra spisskollega Diego Milito i det 70. spilleminutt. 2-1, og Meazza gikk bananas!
Men Eto’o var ikke ferdig. Ti minutter etter 2-1-scoringen var kameruneren på farten igjen – Wesley Sneijder plukket opp en svak tversover av Rodrigo Taddei og sende Eto’o gjennom mot Lobont. Skuddet til Eto’o var langt ifra utagbart, men Lobont gikk for tidlig til sin venstre side, mens ballen trillet over mållinja via Lobonts høyre bein. 3-1, og full kontroll.
Roma måtte dermed ta flere sjanser fremover i jakten på scoring og fornyet håp i kampen. Det var nære på å bli straffet da Sneijder sendte Milito gjennom med Philipe Mexes jagende bak. I erketypisk Milito-stil dro han en sedvanlig skuddfinte, men den påfølgende scoringen manglet da forrige sesongs toppscorer regelrett snublet og ikke fikk avslutte.
Roma på sin side jaktet forgjeves på scoring, hvor selv mulighetene uteble. Sluttminuttene ble en formalitet for Rafael Benitez’ menn som innkaserte sesongens første trofé, og jakten på flere har startet for Nerazzurri.
Slik stilte lagene:
Roma: 1 Lobont; 77 Cassetti, 5 Mexes, 4 Juan, 17 Riise; 20 Perrotta, 7 Pizarro (11 Taddei 54), 16 De Rossi; 94 Menez (89 Okaka 83); 10 Totti, 9 Vucinic (8 Adriano 68)
Ubenyttede reserver: 32 Doni, 25 Burdisso, 33 Brighi, 87 Rosi
Inter: 1 Julio Cesar, 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 26 Chivu; 4 Zanetti (5 Stankovic 46), 19 Cambiasso; 27 Pandev (17 Mariga 78), 10 Sneijder (23 Materazzi 88), 9 Eto’o; 22 Milito
Ubenyttede reserver: 12 Castellazzi, 2 Cordoba, 29 Coutinho, 88 Biabiany