Branca snakker overganger

Prima Serata heter programmet der tilhengerne sender inn sine spørsmål til Inter-personligheter, og denne gangen var det ingen ringere enn Marco Branca som hadde tatt turen. En meget sentral mann i Inter-organisasjonen, men 46-åringen opererer først og fremst i bakgrunnen med ansvar blant annet for overganger.

Med ferske rykter om en rekke toppspillere handlet naturligvis mange av de innsendte spørsmålene om nye spillere. Først kunne han dele litt innsikt om hvordan en overgangsprosess blir satt i gang, og ga samtidig rosende ord til president Moratti:

Det må være en gnist, vi må se noe i ferdighetene, personligheten eller mentaliteten til spilleren som gjør han interessant for oss. Presidentens lidenskap og kjærlighet til denne klubben er også en faktor, noe som har fått han til å gjøre store offer for klubben. Ved å jobbe på denne måten har vi de siste årene klart å skape en gruppe med ikke bare eksepsjonelle ferdigheter, men også store medmenneskelige egenskaper.

Neppe Bale, men hva med Sanchez?

En potensiell gigantovergang for Tottenhams Gareth Bale var tema for The Guardians eksklusive sak i slutten av januar. Skal vi tro Branca er det liten mulighet for at dette blir en realitet, og regnskapsføreren i Via Durini kan sannsynligvis puste lettet ut:

Tre år etter at jeg snakket med Tottenhams styreformann for første gang om Bale, har en del andre faktorer kommet inn i bildet. Bale har utviklet seg til en fantastisk spiller, og vi går gjennom en spesiell tid i verdensfotballen, så det er usannsynlig at vi kommer til å kjøpe spilleren.

Borussia Dortmunds Nuri Şahin er en midtbanespiller som virkelig har slått gjennom sammen med de gulsvarte denne sesongen. Branca var slett ikke negativ til den tyrkiske landslagsspilleren:

Han er en interessant spiller som vi har fulgt en stund, og han har gjort det veldig bra i år sammen med resten av laget. Han er ett av alternativene jeg kommer til å se på sammen med presidenten og treneren når sesongen er over, men ikke ennå.

Hans kommentar til sesongens kanskje heteste spiller i Serie A, Alexis Sancez, kan nærmest tolkes som et forhandlingsutspill overfor Brancas gamle venn Giampaolo Pozzo som eier Udinese:

Hvis en overgang er avhengig av den typen overgangssum som vi alle har hørt, blir det veldig vanskelig. Men generelt kan jeg si at han er en spiller som vi liker.

Det er sannsynlig at Branca vil kunne få konkurranse om Sanchez, men de siste signalene tyder på at chileneren ønsker å bli i Italia. Da blir turen vestover isåfall et steg enda nærmere Europas ypperste fotballelite for El Niño Maravilla.

Bare én Leo i Inter

Til og med spørsmålet om en Lionel Messi i blåsvart ble besvart høflig av teknisk direktør:

Jeg synes Messi har vist at han ser fremtiden sin i Barcelona. Vi så med en gang hvilken begavelse han var, men både han og familien hadde tatt sin avgjørelse, delvis også av takknemlighet til en klubb som sto ved hans side da han ikke hadde det like lett.

Med ryktenivået de siste ukene var det forfriskende å se Branca uttale seg ganske konkret om flere enkeltspillere, så er det bare å håpe at han fortsetter med den gode overgangstrenden som denne sesongen har resultert i tilvekster som blant annet Andrea Ranocchia, Giampaolo Pazzini og Yuto Nagatomo.
Kilde og bilde: inter.it