Bittersøtt poeng på Artemio Franchi

Etter en avslappet og kontrollert returkamp i Champions League mot CSKA Moskva, var det på høy tid med en etterlengtet trepoenger på bortebane for Inters del. Og Mourinho satset høyt og ville tydelig videreføre suksessen Inter har hatt i Europa de seneste kampene og stilte på papiret et offensivt slagkraftig mannskap. I utgangspunktet skulle startelleveren i kveld være en ren kopi fra tirsdagens kamp i Moskva, men Dejan Stankovic skadet seg på oppvarmingen og serberen måtte kaste inn håndkleet med det som etter rapportene var en liten muskelskade. En litt kamprusten Cristian Chivu ble dermed kastet inn før kveldens dommer Mauro Bergonzi blåste i gang kampen.

Og hvilken kamp det ble! Inter gikk ut i hundre og var kun centimetere fra en tidlig ledelse da Diego Milito stupnikket ballen i stolpen allerede etter tre minutter. Den burde det argentinske rivjernet omsatt i scoring og ledelse til Inter. Men da det så ut som gjestene fra Milano tidlig hadde fått kampen inn i sitt spor, vartet Fiorentina opp med et nydelig spill som til slutt førte til en 1-0-ledelse etter knappe ti minutter. Fiorentina-kaptein Riccardo Montolivo plukket opp en løs ball og slo på bevegelsen til Stevan Jovetic som hadde løpt seg bort fra sin oppasser i Chivu, som så på vakkert vis slo direkte inn mot en helt fri Keirrison. Brasilianeren hadde få problemer med å sende vertene i ledelsen fra kort hold.

Resten av omgangen handlet først og fremst om godt forsvarsspill hos begge lag. Spesielt backfireren til Fiorentina var flinke til å ta ut oppspillspunkter og løp i bakrom. Og etter hvert utviklet det seg en viss frustrasjon hos Inter hvilket resulterte i noen håpløse forsøk på skudd fra distanse. Inter-manager José Mourinho kunne derfor ikke gjøre annet enn å dele frustrasjonen til spillerene da Bergozni blåste av for pause.

Dermed kom ikke innbyttet av Mario Balotelli til fordel for Cristian Chivu i pausen som noen overraskelse på noen. Og nevnte Balotelli startet friskt. Han var såpass lei for Fiorentinas venstreback Manuel Pasqual å hanskes med, at Cesare Prandelli gjorde klokt i å bytte inn Felipe for Pasqual som pådro seg et par frispark imot i situasjoner mot Balotelli med et gult kort allerede hengende over seg.

Det forutnevnte stormløpet fra Inter var det dog ingen på Artemio Franchi som så. Med Milito, Eto’o, Pandev, Balotelli og Sneijder fra start i annen omgang ble det ingen balanse i laget, og vertene opptro like disiplinert og solid som i den første omgangen. Et par headinger fra hjørnespark var i bunn og grunn det eneste Inter klarte å skape.

Fiorentina vant alt av andreballer og dominerte midtbanen med kløkt og ro. Det var da Mourinho henvendte seg til Sulley Muntari som kom inn for Goran Pandev i det 70. minutt. Inter hang med en gang bedre sammen som et lag og kom opp i duellene på midtbanen. Det var derfor befriende å se at Inter var i balanse da Sneijder tok med seg ballen og slo ut på kanten til Maicon. Den brasilianske backen slo så et godt innlegg bak Viola-backrekken hvor Diego Milito kunne styre inn utlikningen og sitt 19. Serie A-mål for sesongen.

Hadde Inter endelig fått sin berømte vitamininnsprøytning? Svaret kom kun seks minutter etter utlikningen. Wesley Sneijder satte full fart med ballen i bena og avanserte mot mål med Samuel Eto’o og Mario Balotelli stormende i lengderetning. Eto’o så med en gang ut som en perfekt mottaker av en eventuell pasning fra Sneijder, men nederlenderen slo heller ut mot Balotelli som kom i lange klyv på høyrekanten. Derifra og ut så situasjonen klin lik Inters redusering; Balotelli slo en herlig cross på direkten mot Eto’o som knallet Inter i ledelsen! Det luktet dermed den første borteseieren i Serie A for Inter siden 28. februar mot Udinese.

Gleden skulle dog bli heller kortvarig da Julio Cesar glapp fullstendig i sin utrusting og forærte Fiorentina utlikningen gjennom midtstopper Per Krøldrup kun minuttet etter 1-2-scoringen!

Etter de hektiske minuttene på Franchi stilnet det til og det så ut som begge lag var tålelig fornøyd med et poeng hver. Mourinho kastet innpå Ricardo Quaresma til fordel for Esteban Cambiasso, men til ingen nevneverdig nytte. Resultatet betyr dermed at det er mer åpent i Serie A og i rotteracet om Scudettoen enn noen gang før i sesongen. Neste helgs kamp mot Juventus er flyttet til fredag 16. april grunnet Inters hjemmekamp i Champions League mot Barcelona. Der er tre poeng et must, verken mer eller mindre.

Inter: 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 26 Chivu (45 Balotelli 46); 4 J.Zanetti, 19 Cambiasso (7 Quaresma 87); 27 Pandev (11 Muntari 71), 10 Sneijder; 9 Eto’o, 22 Milito.

Benken: 21 Orlandoni, 2 Cordoba, 17 Mariga, 23 Materazzi.