Best på Bentegodi

B47ZI5BIYAATEqn

Kampen åpnet med et voldsomt Inter-press, hvor Icardi var nære ved å få en ball i mål allerede før minuttet var spilt. Chievo virket å ha lagt igjen fotballskoene hjemme, og Inter fikk fortsette kjøret utover i omgangen. Etter flere store Inter-sjanser var Chievo over på en liten visitt, og Inter backrekke var som vanlig gavmilde, men Handanovic reddet mesterlig på en sterk overgang.

Det var først etter 19. minutter at det skulle smelle skikkelig. Et hardt innlegg fra Nagatomo treffer Icardi, og headingen gir ballen akkurat nok kraft og stuss til at ballen spratt riktig vei på den våte matta. Godt plasserte Kovacic fikk sette ballen nærmest på blank, også mye på grunn av en sterk Guarin, som holdt forsvarerne borte. Inter var klart best, men likevel kom Chievo til et par store sjanser. Et brasse-innlegg førte til en klarering fra Jesus, som kom i perfekt bue mot Meggiorini. Han knapp til med et knallhardt brassespark, men Handanovic var i det umulige hjørnet denne omgangen.

Chievo hadde taktikken klar hele kampen igjennom. Takle Kovacic hardt, og forsøke å provosere frem kort. Oppførselen var ufyselig, og dommer Massa kunne fort delt ut to røde til hjemmelaget før førsteomgangen var ferdigspilt. Heldigvis kom Kovacic unna med kun noen vondter.

Inters ledelse gjorde at Chievo forsøkte å få en tidlig utligning i andreomgang, men gultrøyene hadde ikke noe særlig å komme med. Inter tok tilbake initiativet tidlig, og et kvarter inn i omgangen stod det 2-0. Et fint innlegg til umarkerte Ranocchia gjorde at kapteinen enkelt kunne sette ballen rolig i lengste hjørne, hans tredje mål mot Chievo i karrieren.

Selv om Inter nå kontrollerte inn, var ikke kampen helt uten dramatikk. Inter-kjenningen Ruben Botta pådro seg nemlig rødt kort da han albuet Kuzmanovic, og slang noen gloser til dommeren etterpå. Et stygtspillende Chievo ble alt i alt nøytralisert av et bedre lag, og tre deilige poeng kan tas med hjem til Milano. Til tross for en fin seier, ser man flere store svakhetstegn. Chievo, som har et veldig begrenset angrep, var flere ganger i nærheten av å ta ledelsen og redusere, og det skumle er hvordan sjansene ser ut til å komme ut av ingenting. Det er ikke helt uten grunn at de fleste Interisti mener Samir Handanovic har vært Inters beste spiller de tre siste sesongene.

Bilder: Inter.it