Benitez: «Jeg blir her»

Rafael Benitez

Nerazzurri spiller semifinale i klubb-VM førstkommende onsdag, og en presset Rafael Benitez har tatt med seg troppen til de Forente Arabiske Emirater for å forsøke å vinne et trofé selv ikke José Mourinho fikk til Milano før han dro videre. Det har likevel vært en så mager høst for de blåsvarte at jobben til Benitez skal henge i en tynn tråd selv med seier i Abu Dhabi. Spanjolen viste derimot ingen tegn til sviktende selvtillit på lørdagens pressekonferanse:

«Det er mye snakk om personer som skal erstatte meg, men jeg er Inter-trener. Jeg vil vinne klubb-VM, og hvis jeg gjør det kommer jeg til å bli her i lang tid fremover.»

Benitez hevder å ha president Morattis støtte selv etter en høst med til dels begredelige resultater og et spill som på ingen måte har minnet om fjorårets trippeltriumf. Moratti gikk hardt ut mot både trener og lag etter tapet mot Werder Bremen i den siste gruppespillkampen i Champions League. Inter tapte 0-3 på Weserstadion, og måtte se CL-novisene Tottenham ta gruppeseieren og et mye bedre utgangspunkt foran trekningen av åttendedelsfinalene. Benitez understreket likefullt at han hadde en god dialog med Inters mektige mann:

«Jeg snakket med presidenten både før og etter kampen. Han var avslappet, ettersom han forsto alt. Han sa han skjønte hvordan situasjonen var, og det var nok for meg. Det fremstår klart for ham og klart for meg.»

Disse uttalelsene utelukker slett ikke at Rafa kan ha fått et ultimatum av Moratti, der han er nødt til å vinne klubb-VM for å beholde jobben. Mange medier har spekulert i at tidligere Inter-målvakt Walter Zenga skal stå klar til å ta over i januar, og det blir også skissert modeller der Zenga er midlertidig trener frem mot sommeren og Fabio Capello eller Josep Guardiola for å ta stolen på Stadio Giuseppe Meazza. Luciano Spalletti blir også nevnt som en het kandidat til trenerjobben, han har denne sesongen tatt Zenit St. Petersburg til dobbeltriumf i Russland, etter å ha sagt opp i Roma forrige høst.

Om Massimo Moratti har bestemt seg eller ei forblir usikkert, men noe annet enn et trofé i bagasjerommet på Alitalias fly hjem til Milano etter finalen i klubb-VM lørdag 18. desember vil etter alt å dømme være en sterk avskjedssøknad fra Benitez.

Kilder: gazzetta.it, football-italia.net, skysports.com
Bilde: inter.it