Benitez er ferdig i Inter

Rafael Benitez

Spanjolen ble ansatt i juni 2010 etter at José Mourinho forlot Milano til fordel for Real Madrid etter en historisk trippeltriumf. Det var klart fra dag én at Mourinhos sko ikke var enkle å fylle, men president Massimo Moratti var slett ikke fornøyd med resultatene til Rafael Benitez etter halvspilt sesong, og lille julaften slapp klubben en pressemelding som bekreftet mange ukers spekulasjoner om Benitez sitt endelikt i Inter.

Benitez overtok laget som Mourinho førte til store bragder forrige sesong, med unntak av Mario Balotelli som forsvant til Manchester City. Likevel var laget i store perioder ugjenkjennelig fra 2009/10, og den varslede Rafalusjonen lot aldri til å finne sted. I tillegg har de blåsvarte slitt med usedvanlig mange skader denne høsten, noe som ikke har gjort trenerlivet enklere for spanjolen.

På 25 kamper under Benitez endte 12 med seier, 6 med uavgjort og 7 med tap. Inter var kvalifiserte til den europeiske og italienske supercupen i tillegg til VM for klubblag grunnet fjorårets suksess, og fikk med seg to av tre mulige pokaler fra disse. Laget ligger nå ved julepausen 13 poeng bak toppen i Serie A, med to kamper mindre spilt.

Kilde og bilde: inter.it