Benitez åpnet sesongen på Appiano Gentile

Rafael Benitez

Rafael Benitez delte sine tanker om fremtiden, og ga et aldri så lite innblikk i hvordan han ser for seg de blåsvarte under hans ledelse.

Pressen stilte opp med skarpe spørsmål på blokkene, men fikk ikke veldig mye konkret ut av spanjolen. Benitez understreket flere ganger at han trengte tid til å gjøre seg kjent med spillermaterialet og klubben, og var som forventet ikke interessert i å kommentere enkeltspillere og deres roller.

Inters nye trener la vekt på at laget først og fremst trengte en sterk mentalitet, men var ikke interessert i å snakke om formasjoner eller spillesystem. Et aspekt som derimot ble snakket om, var den ulike rollen han nå har fått i Inter i forhold til sin tidligere klubb:

I England var jeg manager. Her er jeg trener. Vi har alle våre meninger, men klubben har en sportsdirektør og en president. Overganger er deres ansvar, og jeg må jobbe med det som skjer på banen.

Benitez kunne også fortelle at han hadde sine basiskunnskaper i italiensk fra tidligere besøk i den årlige Viareggio-turneringen, der han var med Real Madrid sitt ungdomslag. I tillegg har han gjennom flere sesonger i Champions League fått prøvd seg på italiensken sin. Forøvrig kunne det meldes fra pressekonferansen at hans kone Montse lager en utmerket blekksprutrett fra sin spanske hjemregion Galicia.

Kilde og bilde: inter.it