Bekmørkt på Meazza

Yuto Nagatomo mot Cagliari

Cagliari hadde bare tatt ett poeng før oppgjøret søndag ettermiddag, og de fleste ventet seg en komfortabel hjemmeseier. Men slik skulle det ikke bli. Et uinspirert hjemmelag slapp inn allerede etter 9 minutter, da Marco Sau var frempå. Kun 8 minutter senere var Palacio smart, og la en flott stikker etter et raskt frispark. Pablo Osvaldo har fått en god start i Inter, og satte ballen sikkert rundt Cagliaris keeper.

Dette var ikke Inters dag. Ellers så begrensede Ibarbo på Cagliaris kant så nærmest ut som Cristiano Ronaldo der han brukte Inters forsvarsspillere som rundingsbøyer i nesten 90 minutter. Men det er Albin Ekdal som får overskriftene i nettavisene i morgen. Svensken scoret nemlig hattrick, og Cagliaris 2-1-mål kom etter horribelt forsvarsspill. Det hjalp heller ikke på at kapteinen for dagen, Yuto Nagatomo, fikk rødt kort etter to gule før det var spilt en halvtime.

Etter 34 minutter kom Ibarbo på et ekstremt raid ned høyresiden. Ingen av stopperne så ut til å få stoppet han, og Ekdal ble servert på 10 meter. Inter hadde kun sluppet inn ett mål før denne kampen, og det er vanskelig å forklare hva som førte til en slik plutselig kollaps. Ti minutter senere redder Handanovic et svært billig idømt straffespark, men det ble kun en liten trøst. Inter hadde en helt grusom omgang, og mål fire kom kun minuttet senere. Inter grusomme forsvarspill skulle ingen ende ta, og det som skulle være en enkel klarering ble istedet en flott assist til Albin Ekdal, som kunne fullføre sitt hattrick.

Pablo Daniel Osvaldo mot Cagliari

Andreomgang var preget av at kampen i realiteten var over, og Inter prøvde kun sporadisk å minske forspranget. Da kampen var slutt gikk spillerne og Mazzarri inn i garderoben til massiv pipekonsert fra de fremmøtte Inter-supporterne. Og det var helt berettiget. Det var ikke noe vilje eller spilleglede å se i noen av spillerne, og spillere som er tiltenkt nøkkelroller, som Medel og Vidic, var direkte håpløse. Inter har hatt en helt grei seriestart hittil, men slike opptredener som i dag kan få enhver til å tvile på om Champions League-spill neste sesong er realistisk.

Inter 1–4 Cagliari (Pause: 1–4)

Målscorere: Sau 9, Osvaldo 17, Ekdal 29, 34, 45

Inter: 1 Handanovic; 6 Andreolli, 15 Vidic, 5 Juan Jesus; 55 Nagatomo, 88 Hernanes, 18 Medel (Guarin HT), 10 Kovacic, 22 Dodò (D’Ambrosio 88); 8 Palacio (Icardi 68), 7 Osvaldo

Cagliari: 27 Cragno; 21 Balzano, 32 Ceppitelli, 15 Rossettini, 8 Avelar; 16 Dessena (Joa Pedro 89), 4 Crisetig, 20 Ekdal; 23 Ibarbo (Farias 68), 25 Sau (Longo 73), 7 Cossu

Gule kort: Nagatomo 25 and 27, Sau 45, Rossettini 45, Guarin 82, Balzano 82

Rødt kort: Nagatomo 27

Dommer: Luca Banti (Livorno)