Årsbeste på Friuli

Javier Zanetti var endelig tilbake i troppen, og selv om legenden ikke fikk noe innhopp i denne kampen, kan det virke som han var en stor motivasjonsfaktor. Dette var nemlig uten tvil årsbeste av Inter, og laget vant fortjent 3–0.

Javier Zanetti

Inter styrte de første 20 minuttene, men det var ikke før i det 25. minutt at uttelingen skulle komme. På frispark fra 20 meter varter Saphir Taider opp med en nydelig innsvinger, og hvem andre enn Rodrigo Palacio er der for å heade inn 1–0? Nydelig avslutning av argentineren, som nå er toppscorer i Serie A om man skal se bort i fra straffer.

Nerazzurri fortsatte å kjøre kampen, og kun fire minutter senere var det duket for et mål av det ekstraordinære slaget. På corner fra Ricky Alvarez er nemlig Udinese-keeper Zeljko Brkic ute å kjøre, og Andrea Ranocchia dunker inn 2–0 på hel volley. 25-åringens første mål for sesongen.

Andreomgang var ingen stor affære, og til tross for noen småsjanser signert Luis Muriel og Antonio Di Natale, var det Inter som kontrollerte. Det var ikke før helt på tampen at Ricky Alvarez skulle sette den siste spikern i kista. Etter fremragende forarbeid av Palacio var det plutselig 2 mot 1, og Palacio kunne enkelt servere Ricky på åpen kasse.

Ricky Alvarez

En svært imponerende kamp av Inter, men først og fremst var det midtbanen som imponerte i dag. Palacio var som vanlig i en klasse for seg, men viktigere enn noe annet er at Mazzarri ser ut til å ha fått Cambiasso tilbake i godt gammelt slag. Som Mazzarri selv sier: «Cambiasso var perfekt i dag.»

Baksiden av medaljen etter denne strålende fotballkampen var at Samuel, Jonathan og Ranocchia måtte ut med skade. Skulle skadene vise seg å være vedvarende, vil Mazzarri ha et problem foran neste kamp, Livorno hjemme på Meazza. Kanskje vi får comebacket til Javier Zanetti allerede da?