– Ansvaret er mitt

Walter Mazzarri mot Cagliari

Søndagens kamp på Stadio Giuseppe Meazza endte på verst tenkelig vis. Inter, som var ubeseiret så langt denne sesongen og bare hadde sluppet inn et mål, fikk seg en opplevelse av de sjeldne da Zdeněk Zeman og hans gutter ydmyket Inter med hele 4–1.

Walter Mazzarri er klar på han at han må ta ansvaret, og sier at han ikke roterte nok på laget.

“Jeg ser i etterkant at jeg gjorde noen gale valg,” sa han til Sky Sport og fortsatte “Jeg så ikke på slitasjen noen av spillerne mine har. Jeg skulle rotert bedre på laget som startet kampen i dag.”

“Når vi i tillegg må spille neste hele kampen med ti mann gjør det det hele bare verre. Jeg valgte å starte med Palacio fordi han trengte noen minutter. Men jeg visste ikke at kampen skulle utvikle seg til en så energikrevende kamp.”

Som kjent ble Yuto Nagatomo utvist før halvtimen var spilt. Mazzarri er klar over at han la opp spillet på feil måte etter utvisningen.

Laget lærte noe

“Et erfarent lag ville gjort ting annerledes når man får en mann utvist. Et erfarent lag ville lagt seg dypere og tettet igjen, og heller vente og utnytte de mulighetene som til slutt dukker opp.”

“Alt jeg kan si er at vi alle lærte noe fra denne kampen. Vi trenger ikke diskutere det noe mer. Det er snart ny kamp i Europa League – vi får starte igjen der i fra. Vi er lei oss for fansen, de har det like ille som oss akkurat nå.”

Mazzarri valgte også å snakke om Vidic, som nok en gang kom i søkelyset etter å ha laget en straffe.

“Jeg gjorde kanskje feil ved å la ham spille. Det er min feil. Vi har spillere som ikke kan spille tre kamper med så få dagers mellomrom. Vidic er nok blant de. Om det er psykisk eller mentalt? Det er nok en kombinasjon av de to.”

Tvilsomt rødt kort

“Det er aldri snakk om at det bare er fysisk. Se bare på situasjonen med Ibarbo foran deres tredje mål. Vi har to spillere i nærheten av ham, og begge er slurvete, ingen av de bruker kroppene sine til å stoppe ham.”

“Vi spilte nesten hele kampen med en mann mindre. Og jeg mener at vi gjorde en bedre prestasjon i andre omgang. Og det røde kortet? Når du taper 4-1 er det vanskelig å kommentere det, men ikke hvis det er to tvilsomme forseelser. Kanskje kunne et av de to gule kortene vært unngått.

“Uansett, vi må bla om på neste side og starte forfra igjen.”

Inters neste kamp er hjemme mot Qarabag i Europa League. Den spilles torsdag 2. oktober kl. 21:05.