– Å spille finalen er en drøm, ikke en besettelse

I morgen møter du din gamle venn Louis Van Gaal.
“Jeg jobbet med ham i tre år. Vi bodde femti meter fra hverandre. Jeg hadde et spesielt forhold til Van Gaal. Det var en glede å jobbe med ham. Av han lærte jeg at du må jobbe veldig hardt for å vinne. Jeg har ikke glemt ham. Han er en fantastisk person. Han sier vi spiller defensivt? Jeg tror ikke Van Gaal har sett mange av kampene våre … “

Føler du allerede presset i forkant av denne kampen?
“Jeg vil føle presset i morgen. Jeg vet selv. I morgen vil jeg våkne opp og si til meg selv “wow, jeg skal spille Champions League-finale i løpet av noen få timer.” Hjertet slår raskere, kroppstemperaturen er litt høyere, også slutter alt når vi kommer av bussen. Det må være det samme for spillerne.”

Ryktene om et fremtidig i Real Madrid?
“Ikke noe problem for meg. Jeg har allerede sagt at når du spiller en Champions League-finale, må du bare tenke på det. Å spille denne finalen er en drøm, ikke en besettelse. Etter kampen i morgen er det slutt for alle. Ferie på stranden, i fjellene, også VM, men nå tenker alle på denne kampen.”

Er dette din siste kamp som trener for Inter?
“Når kampen er over i morgen kan jeg ikke si at det er min siste for Inter. Jeg vil gjøre min beslutning i neste uke. Det er ikke lett å forlate venner av mange slag, men du kan ikke ta en avgjørelse etter en kamp. I min siste kamp for Porto i 2004-finalen jeg visste at jeg ville bli trener for Chelsea. Det vil ikke være det samme i morgen.”

Dette finalen er den viktigste kampen for Inter de siste 45-årene. Er det den viktigste kampen for José Mourinho også?
“Ja, ja. Det er den neste. Den neste kampen er alltid det viktigste for meg. Dette er det siste kamp for sesongen, og det er den som kan gi oss et viktig trofé. Det er normalt å ønske å vinne denne kampen. Det blir en fantastisk kamp for fansen i morgen. Mange av dem har aldri sett Inter vinne denne konkurransen.”

Vil Pandev spille i morgen?
“Vi skal spille som et lag. Jeg tenker ikke på de enkelte spillerne som vil spille. Og jeg tenker heller ikke om hvem som scorer, og hvem som ikke scorer. Hvis vi vinner, vinner laget. Hvis vi taper, taper laget. Jeg tenker ikke på enkeltpersoner.”

Vil dommer hendelser i tidligere kamper påvirker dette kampen?
“Inter nå denne finalen etter å ha spilt seksti minutter med ti mann da vi burde ha hatt elleve menn. Hva som skjedde i Fiorentina-Bayern eller Manchester-Bayern er ikke viktig i dag. Det er ingen regel for kompensasjon i fotball. Dommerens hendelser i tidligere kamper vil ikke telles i kveld. I morgen vil både Inter og Bayern gjerne vinne, og dommerne vil også vinne. Dette er som verdens finale, så alle i den ønsker å gjøre en god jobb. Jeg stoler på dommerne. Denne kampen er viktigere enn VM-finalen.”

Hva vet du om Real Madrid?
“Jeg vet ikke noe om Real Madrid, jeg kjenner ikke deres filosofi, jeg vet ikke om prosjektene deres. Jeg vet bare om deres historie. Jeg er ikke bekymret for å ikke vite det i dag, fordi jeg har en finale å spille for Inter. Vi jobbet veldig bra i dag på Real Madrids treningssenter, og jeg takker dem for deres gjestfrihet.”

Er World Club Championship viktig for deg?
“Det er viktig for en klubb, fordi klubben kan si at de er verdensmestere. Men det er ikke veldig viktig for meg. For meg er det Champions League-finalen El Dorado i fotball.”

Moratti snakket tidligere i dag om lykke av å være i Madrid.
“President Moratti er en veldig spesiell person for meg. Jeg takker ham for at han tok meg til Inter for to år siden. Jeg håper å se ham smilende med trofeet i morgen, gråtende av glede. Jeg vil gjerne se hans bilde med trofeet langs en av hans far i Appiano Gentile.”

Bilde & kilde: inter.it