Før kampen: Milan – Inter

4. mars 2018

Et Milan-lag som ikke har tapt en fotballkamp siden desember mot et Inter-lag som har mye å bevise. Det ligger an til forrykende aften.

Gattuso og Milan ble ikke levnet store sjansene da den tidligere Milan-helten tok over roret i slutten av november, men etter tre måneder er det mange som har bitt i det sure eplet. Inters søsterklubb har gått tretten kamper uten å tape, og har ikke sluppet inn et eneste mål de siste seks kampene. Det blir med andre ord en formidabel oppgave for Spallettis mannskap, som knapt har vunnet en kamp siden Milans gode form begynte.

Det motsatte oppgjøret i oktober endte 3-2 etter hattrick av Mauro Icardi, men da var stoda en annen. Montella og Milan leverte ikke til forventning, mens Inter lå helt i toppen. Nå har rollen som oddsfavoritt har snudd, og Milan kan for alvor blande seg inn i kampen om en topp fire-plassering. Med seier vil de kun være fire poeng bak Inter, kontra ti poeng bak om de skulle tape.

Både Lazio og Roma støtte på knallhard konkurranse i går i form av Juventus og Napoli. Lazio, som lå på tredjeplass i forkant av denne runden, tapte mot Juventus langt uti overtiden, mens Roma knuste Napoli.
Med tap i dag vil Inter fortsatt bare være ett poeng bak Lazio på fjerdeplass, men med seier vil de krype opp til tredjeplass, samt være ti poeng foran Milan. Det er med andre ord langt mer enn skryterettigheter som står på spill i kveldens derby.

Milan er uten Antonelli, Abate og Conti. Ingen av disse har vært i startoppstillingen i det siste, og dermed ligger det an til at Milan vil starte med de samme elleve for tredje gang på syv dager.

Hos Inter er det bare Berni og Pinamonti som ikke er tilgjengelige. Det vil si at også Inter kan stille med sin foretrukne startoppstilling, kanskje med unntak av Rafinha som fortsatt ikke har 90 minutter i kroppen.

Inter og Milan har møttes 167 ganger tidligere i Serie A. Inter har vunnet 62 av dem, Milan har vunnet 51 av dem, mens det 54 ganger har endt med uavgjort.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 89 Pissardo;

Forsvar: 2 Lisandro, 7 Cancelo, 13 Ranocchia, 21 Santon, 25 Miranda 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar

Midtbane: 5 Gagliardini, 8 Rafinha, 11 Vecino, 20 Borja Valero, 77 Brozovic

Angrep: 9 Icardi, 17 Karamoh, 23 Eder, 44 Perisic, 87 Candreva, 99 Pinamonti.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Cancelo – Skriniar – Miranda – D’Ambrosio
Vecino – Gagliardini
Karamoh – Candreva – Perisic
Icardi

Donnarumma
Calabria – Bonucci – Romagnoli – R. Rodriguez
Kessie – Biglia – Bonaventura
Suso – Cutrone – Calhanoglu

Kampen starter 20:45, og sendes på Viasport 2 og viaplay.no.

Kilde og bilde: inter.it

Legg inn en kommentar